Veelgestelde vragen.

Hoe werkt Dytter voor zorgverleners?

Makkelijker kan haast niet:

  1. Geef aan wanneer, waar en voor welk tarief je wilt werken.
  2. Krijg een notificatie als een zorgorganisatie jou wilt boeken. Neem de boeking aan of wijs hem af.
  3. Bevestig na je dienst de gewerkte uren in de app en klaar.

Hoe werkt het registreren en uit laten betalen van uren?

Stap 1 - Een zorgorganisatie boekt jou voor een dienst aan de hand van je beschikbaarheid - of je reageert op een Dytter Direct dienst.

Stap 2 - Je hebt de dienst gewerkt en bevestigd dat in Dytter. Als je langer of korter hebt gewerkt dan het geplande aantal uren, geef je dat aan. Bij langer geldt dat je langer betaald krijgt. Bij korter geldt dat je het aantal geplande uren betaald krijgt, tenzij je zelf besloot eerder te stoppen met de dienst.

Stap 3 - De zorgorganisatie keurt je dienst goed of keurt je dienst af. In dat laatste geval staat daar een reden bij. Je kunt je dienst dan aanpassen aan de hand van die reden of je neemt contact op met de zorgorganisatie om jullie verschil van inzicht te bespreken.

Stap 4 - Je krijgt elke week je factuur - ja, dat is de factuur die jij normaal gesproken naar je klant stuurt, maar dat doen wij dus voor je.

Hoe meld ik me aan?

Voor alle duidelijkheid: op Dytter staan alleen zzp’ers. We hebben dus naast persoonlijke gegevens ook bedrijfsgegevens van je nodig. En verder vragen we om je zorgdiploma’s en een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zodra we je positief hebben gescreend, krijg je meteen bericht van ons. In totaal duurt dat niet langer dan drie werkdagen.

Ook krijg je meteen een handleiding van ons. Zo weet je precies hoe Dytter werkt. En als je iets niet snapt kun je natuurlijk ook bellen. We denken graag met je mee.

Lees hier alles over wat wij nodig hebben voor jouw inschrijving.

Welke informatie hebben jullie nodig?

Zorgvragers eisen, volledig terecht natuurlijk, de perfecte zorg van onze mensen. Dus werken er bij Dytter alleen maar goed gekwalificeerde zorgverleners. Zoals jij. Hoewel we je 100 procent vertrouwen, willen we even nagaan of je beschikt over de juiste papieren. Lees hier welke documenten en gegevens we graag van je ontvangen en waar je ze kunt vinden.

Wat kost Dytter?

5% van je inkomsten betaal je aan ons. Dat geld gaat niet naar dure managers en kantoren, maar investeren we in Dytter. Zo maken we de zorg steeds beter, voor zorgverleners, zorgorganisaties en straks ook individuele zorgvragers.

Wat zijn de voordelen van Dytter?

Vrijheid. Jij bepaalt wanneer en waar je werkt en kiest ook zelf je uurtarief.

Gemak. Je hoeft niet zelf te zoeken naar opdrachten in de zorg, die vind je voortaan op Dytter. Ook je administratie, urenregistratie en facturatie is voortaan supersimpel.

Kennis. Behalve met opdrachten helpen we je ook met interessante artikelen over je werk. Zo ben je altijd op de hoogte en blijf je jezelf ontwikkelen.

Last-minute-werk. Heb je ineens een gaatje in je agenda? Met Dytter Direct vul je die in met een last-minute-opdracht.

Een betere wereld. Dat klinkt groots en dat is het ook: betaalbare, persoonlijke zorg voor iedereen die het nodig heeft, dat is een wereld die we allemaal willen. Samen met duizenden zorgverleners en zorgorganisaties maken we die wereld werkelijkheid. Dat is iets waar je trots op mag zijn.

Kan Dytter mij helpen zzp’er te worden?

We bewonderen iedereen die zelfstandige zorgverlener wil worden. Daarom helpen we je graag verder. Neem contact met ons op, dan denken we met je mee. Of kijk alvast op kvk.nl, ikgastarten.nl en solopartners.nl voor meer informatie over werken als zelfstandige zorgverlener.

Moet ik btw rekenen als ik via Dytter werk?

Het leveren van zorg is vrijgesteld van btw. Je hoeft dus geen btw te rekenen over je gewerkte uren.

Waarom moeten zelfstandige zorgverleners soms even wachten op hun eerste Dytter-dienst?

In de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant en Utrecht hebben we veel werk. We zijn nog niet overal zover. We zijn vastberaden om de zorg op z’n kop te zetten en maken in rap tempo stappen. Elke dag melden nieuwe zorgorganisaties en zelfstandig zorgverleners zich aan. Maar we zijn er nog niet. Uiteindelijk is Dytter een platform waar voor elke zorgorganisatie meer dan genoeg zorgverleners zijn en voor elke zorgverlener meer dan genoeg zorgorganisaties. Tot die tijd kan het soms even duren voordat er voor zorgverleners genoeg diensten op Dytter staan.

Meld je in ieder geval alvast aan, want met hoe meer we zijn, hoe eerder we zijn op een punt dat er voor iedereen altijd genoeg is.


Regelt Dytter mijn verzekeringen?

Als zelfstandig zorgverlener ben je vrij in het kiezen van eigen verzekeringen. Zo kies je dus alleen voor verzekeringen die passen bij jouw wensen. Dit betekent wel dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk denken we graag met je mee wat voor jou de beste keuzes zijn. Neem ook alvast een kijkje op www.taf.nl en www.sasassurantien.nl voor meer informatie over mogelijke verzekeringen.

Lees je mee?

Zo maak jij een planning die echt voor je werkt.

Als zelfstandig zorgverlener is het maken van een goede planning van groot belang om je werk efficiënt en effectief te kunnen uitvoeren. Dus geven wij je een aantal tips.

De belastingaangifte voor zzp'ers in 5 stappen.

Het is weer tijd om de belastingaangifte te doen. Waarschijnlijk niet je favoriete taak, maar ontzettend belangrijk dat het zorgvuldig wordt gedaan.

Checklist: starten als zzp'er in de zorg.

Wanneer je start als zzp'er in de zorg zijn er een aantal zaken die je goed moet regelen. Lees hier welke.

Eigen baas en geveld door de griep? 3 tips om ook die de baas te worden.

Wist je dat het voor een zorgorganisatie nu mogelijk is om jou als favoriet te markeren? In deze blog 5 tips om favoriet te worden.