Veelgestelde vragen.

Hoe werkt Dytter voor zorgorganisaties?

Makkelijk kan haast niet:

  1. Geef aan waar, wanneer en met wel opleidingsniveau je een zorgverlener nodig hebt.
  2. Kies uit de beschikbare zorgververleners de beste match.
  3. Controleer en bevestig of wijzig de gewerkte uren en klaar.

Wat kost het gebruik van Dytter?

Je betaalt 10% fee excl. btw over de uren die je via Dytter hebt geboekt. Dus geen extra toeslagen en de eerste maand betaal je sowieso geen fee.

Hoe zorgt Dytter voor een goede kwaliteit van de zorgverleners?

Op Dytter vind je alleen goede, gekwalificeerde en door ons gescreende zelfstandige zorgverleners. Wat wij screenen:

  • Persoonsgegevens, zoals naam en adres. 
  • Bedrijfsgegevens, zoals KvK en BIG-registratie
  • Een geldige VOG
  • Zorgdiploma’s en certificaten
  • Inschrijving van geschillencommissie
  • Verpleegtechnische en voorbehouden handelingen afhankelijk van het opleidingsniveau

Sommige documenten hebben een houdbaarheidsdatum. Het platform houdt bij of een document nog up to date is. Wanneer de verloopdatum in zicht komt sturen we de zorgverlener reminders om het document te vervangen. Gebeurt dit niet op tijd? Dan wordt het profiel dicht gezet tot er een nieuw document is aangeleverd.

Voor welke functies en opleidingen kan ik zorgverleners inhuren?

Op Dytter vind je zelfstandige zorgverleners van alle niveaus binnen de sectoren VVT, GHZ, GGZ en SMW.

We hebben zo snel mogelijk zorgverleners nodig, hoe snel kunnen jullie leveren?

We staan voor snel en eenvoudig en gaan graag met je in gesprek om uit te stippelen wat je precies nodig hebt en per wanneer. We zullen je volledig ontzorgen in het onboarden en binnen 45 minuten weet jij hoe je het platform kunt inzetten voor jouw organisatie.

Hoe werkt de facturatie?

Stap 1 - Je boekt voor een bepaald aantal uur een zelfstandige zorgverlener via Dytter - of een zorgverlener reageert op je Dytter Direct dienst.

Stap 2 - De zorgverlener bevestigd de uren die gewerkt zijn. Als er langer of korter is gewerkt, kan de zorgverlener dit ook aangeven. Bij een kortere dienst geldt het volgende: is het door toedoen van de zorgverlener, dan worden de uren aangepast. Indien de dienst korter was dan de oorspronkelijke duur door toedoen van de organisatie, dient het oorspronkelijk aantal uren te worden betaald.

Stap 3 - Als de dienst wordt afgekeurd, kan er direct een tijdsaanpassing worden gedaan. De zorgverlener kan daar dan mee akkoord gaan (of niet)

Stap 4 - Je krijgt elke week of elke maand - dat kies jij - een factuur voor alle uren die je hebt goedgekeurd. Die factuur laten we zoveel mogelijk bij jullie wensen en administratieproces aansluiten. We leveren de factuur bijvoorbeeld aan per wijkteam of per zorgverlener.

Wij hebben een eigen planningsysteem (bijv. ONS Nedap of Intus). Kan het platform hieraan gekoppeld worden?

Met eigen developers in huis kunnen we dat zeker, echter verschilt een koppeling per organisatie en daarover willen we eerst met jouw organisatie in gesprek gaan. 

Welke mogelijkheden biedt het platform?

Geen spoed? Gebruik dan Dytter Planning.

Je vult een datum, start- en eindtijd en opleidingsniveau in. Vervolgens zie je alle beschikbare zorgverleners en hun tarieven. Je kiest zelf, waarna de zorgverlener een bericht krijgt. Boeking geaccepteerd? Mooi. Niet? Dan kies je meteen iemand anders uit.


Wel spoed? Gebruik dan Dytter Direct.

Liever gister dan vandaag? Met Dytter Direct regel je zorg met de snelheid van het licht. Je vult een datum, start- en eindtijd, opleidingsniveau en tarief in, waarna alle passende zorgverleners een notificatie krijgen. De eerste die accepteert gaat voor je aan de slag.


Langer iemand nodig? Gebruik dan Dytter Langdurig.

Op zoek naar een langere samenwerking? Laat weten waar, wanneer, voor hoe lang, welk opleidingsniveau
en tegen welk tarief je een zorgverlener zoekt en kom in contact met de beschikbare zorgverleners.

Wat is het verschil tussen een bemiddelingsbureau en Dytter?

Het grootste verschil: planners van de (wijk)teams krijgen een account bij Dytter. Daardoor kunnen zij zelf zelfstandige zorgverleners boeken. Dus geen mailtjes en telefoontjes meer naar verschillende bureaus. Voortaan vind je snel betaalbare zorgverleners in de buurt, zonder gedoe.

Als organisatie kies je zelf wie je boekt, wat het opleidingsniveau moet zijn en welk uurtarief je maximaal wilt betalen.

Met Dytter Direct boek je ook last minute-diensten. Stel, morgen valt er een collega voor een late dienst uit. Dan zet je die dienst in Dytter Direct, compleet met opleidingsniveau en uurtarief. Vervolgens krijgt elke zelfstandige zorgverlener in de buurt de mogelijkheid die dienst te accepteren. De zorgverlener die de dienst als eerste accepteert, komt voor je werken. Heb je voor langere tijd iemand nodig? Gebruik dan Dytter Langdurig.

Tot slot: omdat we een online platform zijn, hebben we veel minder personeel nodig. Daardoor zijn onze kosten laag, en dus ook onze prijs voor zelfstandige zorgverleners en zorgorganisaties.

Lees je mee?

Het is tijd de zorg los te breken uit het systeem waarin het gevangen zit.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.

Vijf tips voor meer overzicht in je agenda.

Zelfstandige zorgverleners bepalen zelf waar, wanneer en tegen welk tarief ze werken. Maar hoe zorg je nou voor de juiste balans tussen werk en privé?

Geen tekort aan personeel, maar aan technologie.

Geen tekort aan personeel, maar aan technologie. Een uitspraak die wij vaker doen. Maar waarom eigenlijk? We schreven het in onze nieuwste blog.

We lezen het allemaal, de zorg zit in de rats.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.