Het aanbod om bij Dytter te werken en daarmee de zorgmarkt te helpen verbeteren, greep ik met beide handen aan.”

Jordi de RijkDeveloper
Foto Interview Jordi.jpg

Maak kennis met Jordi

Maak kennis met de mensen achter Dytter. Door tien vragen te stellen over werk, privé en wat er verder ter tafel komt geven we je een kijkje achter de schermen en leer je onze collega's nog beter kennen. Deze maand staat Jordi in de spotlight, Developer bij Dytter.


Hoe is jouw carrière bij Dytter begonnen?
Ik ben bij Dytter begonnen via onze vorige developers. Zij zochten versterking voor het team. Zelf zat ik al een paar jaar in de detachering en dat was niet mijn ding. Ik werkte vooral voor banken en soortgelijke instellingen, en daar miste ik iets. Ik leerde telkens opnieuw collega’s kennen en had het gevoel dat ik alleen maar software maakte die rijke mensen rijker maakte. Ik wilde met mijn werk meer toevoegen aan de maatschappij, dus ben ik op zoek gegaan naar functies in de zorg industrie. Dytter sluit daar perfect bij aan en dus heb ik het aanbod om bij Dytter te werken en daarmee de zorgmarkt te helpen verbeteren, met beide handen aangegrepen.


Wat zijn jouw werkzaamheden?
Ik focus me op back-end development. Dat is de achterkant van het platform; het deel wat niemand ziet. Daarnaast doe ik veel aan SCRUM management. Dat is een werkwijze om op een flexibele manier software te maken. Hiervoor houd ik de takenlijst bij en zorg ik dat deze actueel blijft.


Werken bij Dytter betekent werken aan een droom. Wat is jouw droom?
Mijn persoonlijke droom is om een afgelegen huisje te hebben in Canada. Omringd door natuur, waar ik veel kan tekenen en veel honden kan hebben.


Als je een dag in de schoenen van een andere collega mag staan, wie zou dat dan zijn?

Ik denk het heel interessant zou zijn om in Bart zijn schoenen te staan. Die man bezit zo veel kennis en kunde. Hij wordt niet voor niets ‘Het technische geweten van het bedrijf’ genoemd.


Jij had een bijzondere voorwaarde om bij Dytter te komen werken. Kun je daar wat over vertellen?
Een van de redenen dat ik niet meer op mijn plek zat in de detachering sector, was omdat ik geen ruimte had om een hond te nemen. Je bent altijd weg en elk kantoor heeft weer andere regels over honden. Als ik dus echt een hond wilde, moest ik eerst een vast werkpatroon hebben. Toen ik begon bij Dytter was dat een van mijn voorwaarden: ik wilde de ruimte om een hond te kunnen nemen. Ik had daarvoor al nagedacht over het inhuren van een hondenwandelaar die 4 dagen per week mijn hond zou kunnen uitlaten, maar gelukkig was dat niet nodig; Benji mocht gewoon mee naar kantoor!


Als je op dit moment overal in de wereld naartoe zou kunnen reizen, waar zou je dan heen gaan?

Ik wil naar twee plekken. De eerste is Canada omdat ik daar ooit heen wil verhuizen en dus een plek zoek waar ik zou willen wonen. Ook wil ik dolgraag eens terug naar Japan. Ik ben daar in 2016 geweest en dat heeft een geweldige indruk op me achtergelaten.


Aan welke huishoudelijk klus heb jij echt een hekel?
Pff. Allemaal. Heeft niemand je ooit verteld hoe lui programmeurs zijn?


Kun je ons iets vertellen wat zelfs collega’s nog niet weten?

Het was ooit mijn droom om vader te worden, maar nu ik jarenlang naast een school in Amsterdam gewoond heb moet ik er niet meer aan denken. Wat een lawaai!


We zijn bijna aan het einde, maar niet zonder de vraag van Luisa te stellen: Als je één superkracht mocht bezitten, welke zou je dan kiezen?

Deze vraag is easy. Ik denk daar namelijk vaak over na. Ik zou de kracht om kansen te beïnvloeden willen hebben; je zou het kunnen omschrijven als geluk hebben, maar dan bewust. Op die manier kan ik altijd alles in mijn voordeel laten lopen.


Als slotvraag: wie moet er volgende maand in de spotlight staan? En welke vraag zou je deze collega willen stellen?

Ik nomineer voor volgende maand Timor. En vraag hem dan: “Aan welke gênante gebeurtenis denk jij liever niet terug?''