Waar let jij op bij het inplannen van je werkweek?

Voor jou als zzp’er in de zorg is er veel werk. Je kunt, als je wilt, jouw agenda vol plannen met zeven dagen per week werken. Waar in dienstverband het rooster werd gemaakt en je geen keuze had welke dienst je wilde aannemen, heb je nu de touwtjes in handen.

GettyImages-1149832323.jpg

In een eerdere blog, vijf tips voor overzicht in je agenda, deelden we tips voor het inrichten en structureren van jouw agenda. Zo creëer je balans tussen werk en privé. Maar waar let je op bij het accepteren of weigeren van een dienst? Wij vroegen het collega zzp’ers:“Ik let erop dat ik rusttijden inplan en dus zeg ik soms diensten af omdat het anders haasten wordt. Zonder voldoende rust krijgen de zorgvragers niet de volledige aandacht en kwaliteit van mij. En dat is juist wat ik zo belangrijk vind, goede zorg. Verder hou ik per week minimaal één dag vrij, zodat ik dan helemaal niet bezig ben met werk en me kan opladen voor de rest van de dagen.”
- Kyshana Cairo


“Voor mij is het erg belangrijk dat de tijden van de diensten goed op elkaar aansluiten. Zodra er een aanvraag voor een nieuwe dienst binnenkomt controleer ik eerst of ik op dat tijdstip nog kan. Ik zeg nooit ja voordat ik mijn agenda heb bekeken. Zo voorkom ik dubbele diensten. Daarna let ik op de reisafstand, zodat ik op tijd van huis kan vertrekken.”
- Mayra Creton


“Mijn voorkeur ligt bij ochtenddiensten. Zodra ik diensten ga inplannen let ik als eerste op het dagdeel en tijdstip van de opdracht. Past dit in mijn planning? Dan kijk ik waar ik ga werken en wat er van mij verwacht wordt. Zo ga ik goed voorbereid op pad.” - Kim Hauwert 


“Ja, dat is variabel bij mij.  Is het intramuraal of extramuraal? Betreft het een dag, avond of een nachtdienst? Past het bij de diensten die ik al heb aangenomen? Hoe ver is het rijden? Wat voor afdeling is het? Mijn voorkeur ligt bij intramuraal, en dan een avond- of nachtdienst. Als ik dan toch een dagdienst aanneem let ik erop dat de reistijd niet langer is dan 45 minuten met de auto.”
- Karin Edelenbos 


“Ik plan altijd een maand voorruit en heb een lijstje gemaakt waar ik rekening mee hou bij het aannemen van een dienst:
1: Het weer en de reisafstand. Is het weer slecht, dan kies ik voor diensten dichterbij huis.
2. Het soort werk: wat wordt er aangeboden? Mijn voorkeur heeft intramuraal,
3.Het tarief: wat levert het me op? Ik woon in Brabant, als ik bijvoorbeeld voor een dienst in Noor-Holland kies dan let ik erop dat het mij wel iets oplevert.“
- Karina FloresEr zijn dus verschillende factoren om rekening mee te houden, denk aan de reistijd, het soort werk, het tijdstip van de dienst en de ruimte die jij nog in je agenda hebt. Belangrijk is dat het voor jou werkt en voldoende balans vind tussen werk en privé. Eén tip die wij je nog mee willen geven, vul van te voren jouw wensen alvast in. Via Dytter kun je de maximale reisafstand en je tarief invullen. Hier wordt automatisch rekening mee gehouden en daardoor passen de diensten die je ontvangt bij jouw wensen. Dit scheelt weer tijd bij het inplannen, de selectie is van te voren al gemaakt.

Het is tijd voor Dytter.

Een wereld waarin zelfstandige zorgverleners zorg leveren wanneer en waar ze zelf willen, voor hun eigen uurtarief en zonder gedoe.

Waar wacht je nog op? De tijd loopt..
00:00:00