Zorg voor meer capaciteit en verminder je zorgkosten.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Het verdelen van de budgetten binnen zorgorganisaties is ieder jaar een uitdaging. Daarom is het belangrijk dat te doorbreken door efficiënt met het geld om te gaan. Bijvoorbeeld door de zorgcapaciteit te verhogen. Lees hoe je dat doet samen met Dytter.

We richten ons met Dytter met name op de thuiszorg en de intramurale zorg. Daarom weten we uit ervaring dat vooral in de thuiszorg de afgelopen jaren veel lastige situaties zijn ontstaan. Van mensen die niet uit het ziekenhuis ontslagen konden worden en daarmee onnodig een ziekenhuisbed ‘bezet’ hielden, tot aan mensen die dolgraag naar huis wilden, maar dit niet konden. In beide gevallen een pijnlijke en vervelende kwestie, grotendeels veroorzaakt doordat er simpelweg onvoldoende thuiszorg beschikbaar was. Daardoor moest de flexibele schil (of een ander soort PNIL) van een zorgorganisatie worden aangesproken, terwijl het gereserveerde budget daarvoor misschien al op was. Het gevolg? Financiële vraagstukken die aan het einde van het jaar een probleem vormen.

Meer efficiëntie betekent - per definitie - lagere kosten.

Om te voorkomen dat personeelskosten zodanig op de balans gaan drukken dat het zorgbudget in de knel komt, is het efficiënter benutten van de beschikbare handen in de zorg de oplossing. Je kan als zorgorganisatie de capaciteit verhogen met behulp van zelfstandige zorgverleners. Via ons boekingsplatform Dytter zorg je er bijvoorbeeld voor dat de planners hun rooster makkelijker en goedkoper vullen ten opzichte van bijvoorbeeld uitzendbureaus. De autonomie blijft, maar de kosten dalen.

Bespaar tijd en geld.

Dankzij Dytter hoef je je als organisatie niet meer te bekommeren om tal van randzaken. Het beoordelen van het beschikbare personeel buiten je organisatie - beschikt hij of zij wel over de juiste certificaten? - of het afhandelen van hun facturen. Dit nemen we uit handen, waardoor er meer tijd overblijft voor wat er voor jou écht toe doet: zorg verlenen. Beschikt je zorgorganisatie al over een flexibele schil, dan zorgen wij ervoor dat jouw planners zich kunnen focussen op het personeel dat bij je in dienst is. Wij verzorgen het inplannen van deze flexibele handen aan het bed. Dat scheelt jou tenslotte tijd (en geld).
60% van de zorgverleners in loondienst werkt 28 uur per week. Een zzp’er via Dytter werkt gemiddeld 41 uur per week.

Het belang van zzp'ers in de zorg.

Deze zelfstandigen zijn een groot en belangrijk goed waar we collectief voorzichtig en dankbaar mee om moeten gaan. Het aantal mensen dat ervoor kiest om op deze wijze zorg te verlenen, groeit de afgelopen15 jaar met maar liefst 700%. Flexibilisering binnen de sector is eenhot topic, en het is dan ook verstandig om als zorgorganisatie hierop in te spelen. Budgetten mogen nooit in de knel komen, maar de tevredenheid van je (al dan niet zelfstandige) zorgpersoneel evenmin.

Transparant als het op geld aankomt.

Daarnaast weet je bij Dytter precies waar je aan toe bent als het gaat om de kosten die het inschakelen van zelfstandige zorgverleners met zich meebrengt. Geen torenhoge percentages of andere (onverwachte) fratsen, maar een vast percentage van 10%. 


In ons gratis whitepaper lees je meer over waarom het tijd is om je flexibele schil uit te breiden met een boekingsplatform.