Zo los je je personeelstekort wél op.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

De planningspuzzel. We kennen allemaal de uitdaging van het vullen van het rooster. Helemaal in de zomerperiode. Met je eigen zorgpersoneel ga je deze puzzel niet kraken. Daarvoor doe je een beroep op zelfstandig zorgverleners. Als je die zelfstandig zorgverleners aan je weet te binden, kan daar zelfs een langere samenwerking uit ontstaan. Dat doe je zo:

Leer nieuwe zorgverleners kennen.
Met Dytter Direct zet je een dienst open en komen de zzp’ers naar jou toe. Gebruik Dytter Direct om nieuwe zorgverleners te leren kennen. Bijvoorbeeld als je net het platform gebruikt en niet goed weet wie je moet boeken. Of wanneer je juist nieuwe zzp’ers aan je team wilt binden.

Maak de beste zorgverleners favoriet.
Bevalt de zorgverlener die gisteren een dienst heeft gewerkt? Maak diegene dan favoriet door links onderin op het sterretje te klikken nadat je een zorgverlener hebt ingeboekt. Je favoriete zorgverleners komen bij het inplannen van een nieuwe dienst als eerste naar voren. Zo zie je meteen of je favoriet beschikbaar is.

Vinden jullie elkaar leuk? Ga dan voor een langere samenwerking.
Heb je een favoriete zorgverlener gevonden? Maak dan gebruik van Dytter om weken – of zelfs maanden – je favoriete zorgverlener in te zetten. Als je nu al weet dat je de komende weken standaard een aantal uur tekortkomt, gebruik dan Dytter Langdurig om één zorgverlener voor langere tijd in te zetten. Jij blij, want je hebt voorlopig weer een boel roostergaten gevuld. Collega’s en cliënten blij, want die zien een vast gezicht over de vloer.

Geef een kijkje in de keuken.
Geef zorgverleners informatie over je zorgorganisatie en het team. Het is voor een zelfstandig zorgverleners fijn om een beeld van jouw organisatie te krijgen, voor ze aan de slag gaan. Je deelt deze informatie in een standaardbericht op de algemene pagina van je team. Denk aan een bepaalde zorgvraag die veel voorkomt, hoe de dienst eruitziet – voor zover dat is te voorspellen - of met hoeveel collega’s je werkt.

Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zelfstandig zorgverleners plannen gemiddeld twee maanden vooruit. Dus als je nu al weet dat je straks meer zorgverleners nodig hebt, kun je die beter vast een boekingsverzoek sturen. Dan heb je ze alvast klaar staan.

Bied zekerheid door een snelle betaling.
Iedereen wil op tijd salaris krijgen. Zo ook een zorgverlener. We factureren iedere woensdag de gewerkte uren van de week ervoor. Daar hebben we jouw akkoord op de uren voor nodig. Pak dus wekelijks een vast moment om de gewerkte boekingen te bevestigen.

Kunnen wij je helpen met de planningspuzzel? Dan staan Nick en Joey voor je klaar. Stuur ze een mail of geef ze een belletje.

Om verder te lezen.

Je personeelstekort ís geen personeelstekort: zo los je het echte probleem op.

Hebben ze bij jouw zorgorganisatie een tekort aan personeel? Dan zit je in hetzelfde schuitje als zo’n beetje alle andere zorgorganisaties in Nederland.

Dit zijn dé drie kansen voor de zorg in 2023.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.

Zorg voor meer capaciteit en verminder je zorgkosten.

Het verdelen van het budget van zorgverzekeraars binnen zorgorganisaties is ieder jaar een uitdaging. Des te belangrijker om efficiënt met het geld om te gaan. Lees hier hoe wij daar uitkomst bij bieden.

Het is tijd de zorg los te breken uit het systeem waarin het gevangen zit.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.