Waarom zzp’ers zo belangrijk zijn voor de zorgsector.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

De afgelopen vijftien jaar is het aantal zzp’ers in de zorg met 700% gestegen. Daarmee heeft die snelgroeiende groep zorgverleners een groot aandeel bij het invullen van de personeelstekorten binnen zorgorganisaties. Toch is de inhuur van zzp’ers een veel genoemde reden voor de stijgende zorgkosten. Maar klopt dat wel? En waarom kiezen zoveel zorgverleners er eigenlijk voor om zzp’er te worden? Tijd om de voor- en nadelen van zzp’ers onder de loep te nemen en van een andere kant te belichten.

Wij hebben veel te vertellen.

Financiële gevolgen voor eigen rekening

De meest genoemde reden voor zzp’ers om te kiezen voor ondernemerschap is de vrijheid om te werken op je eigen manier. Dat blijkt uit onderzoek van Solopartners. Het voelen van een te hoge werkdruk staat op de tweede plek en het niet kunnen combineren van werk en privé op de derde. Zzp’ers ervaren meer werkplezier en balans dan toen ze nog in loondienst werkten. Dat verkleint de kans op burn-outklachten, ziekte en uitstroom naar werk buiten de zorg. Word je toch ziek als ondernemer? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de financiële risico's en niet de zorgorganisatie als werkgever. Kosten voor scholing, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en pensioenopbouw nemen zzp’ers ook voor eigen rekening. Tel deze werkgeverskosten op bij het brutosalaris van zorgverleners in loondienst en in vergelijking zijn zzp’ers niet zo duur meer.

Aangewezen op zelfstandigen

Een ander voordeel voor werkgevers is dat zzp’ers vaak meer uren werken, omdat ze hun eigen werktijd en -plaats kunnen kiezen. Als de kinderen bijvoorbeeld bij vriendjes blijven spelen pakken ze last minute nog een avonddienst op. Om je een beeld te geven: Driekwart van de zorgverleners in loondienst werkt deeltijd, waarvan 60% 25 uur of minder. De zzp’ers via Dytter werken gemiddeld ruim 40 uur per week. Ze zijn op wisselende tijden beschikbaar en vaak ook nog dezelfde dag wanneer nodig. Dat verlicht de druk bij de anders onderbezette teams en cliënten krijgen meer aandacht. Planners kunnen dus prima aangewezen zijn op zzp’ers om de openstaande diensten in te vullen. Verder hebben zelfstandig zorgverleners een frisse blik en bakken aan ervaring door de afwisseling in hun werk.

Samen zijn we sterker

Kortom: laten we de zzp’ers niet langer de schuld geven van de stijgende zorgkosten, want zonder zelfstandige zorgverleners zijn de problemen in de zorgsector nog groter. Het is tijd om in te zien dat ze de zorg een dienst bewijzen.

Om verder te lezen.

Tien tips om meer werk te vinden via Dytter.

Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk. Met een professionele houding bind je opdrachtgevers aan je, wat zorgt voor meer diensten. Gebruik deze tips in je voordeel.

Waarom zzp’ers zo belangrijk zijn voor de zorgsector.

De afgelopen vijftien jaar is het aantal zzp’ers in de zorg met 700% gestegen. Tijd om de voor- en nadelen van zzp’ers onder de loep te nemen.

Ziet de Belastingdienst jou als zelfstandig ondernemer? Doe de check.

Moet jij je aangifte inkomstenbelasting nog doen? In deze blog nemen we de regels met je door.

Efficiënt rapporteren in de zorg.

Rapporteren in de zorg is essentieel om de overdracht goed te laten verlopen. En dus ook om ervoor te zorgen dat je cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Hoe vlieg je dat nou zo efficiënt en slim mogelijk aan? Wij geven je vijf tips.