Tien tips om meer werk te vinden via Dytter.

Gepubliceerd op
Leestijd 3 minuten

Iedereen die in de zorg werkt, vindt één ding heel belangrijk; dat cliënten de tijd en aandacht krijgen die ze verdienen. Om dat te kunnen doen hebben zorgorganisaties jou hard nodig om bij te springen wanneer ze de roosters niet rond krijgen. En jij hebt zorgorganisaties nodig om voldoende werk te hebben, want geen werk is geen inkomen. Daarom wil je genoeg zorgorganisaties aan je binden en dat doe je als volgt:

1. Wees zoveel mogelijk beschikbaar.
Hoe vaker je beschikbaar bent, hoe meer je geboekt kunt worden. Dus geef in de app aan wanneer je beschikbaar bent en plan dit meteen voor minimaal zes weken in. Planners kijken in de tweede helft van de maand al vooruit naar de maand die komen gaat, dus op deze manier ben jij altijd in beeld. Maak het jezelf makkelijk en kopieer en plak je weekplanning naar de opvolgende weken. Zo heb je altijd een vaste beschikbaarheid en kun je nog op- en afschalen waar nodig. Kom maar op met die verzoeken.

2. Zorg voor een duidelijke en professionele profielfoto.
Dat geeft planners vertrouwen, want daardoor hebben ze een beeld van jou. Daardoor is de kans groter dat ze je boeken. En zeg nu eerlijk; je hebt zelf ook liever een beeld van wie je voor je hebt toch? Het zijn de kleine dingen die het verschil maken.

3. Speel met je uurtarief.
Hoe aantrekkelijker je uurtarief, hoe sneller je geboekt wordt. Neem bijvoorbeeld de zomerperiode die er aan komt. Er is dan meer vraag naar zzp’ers, dus je zou je uurtarief kunnen verhogen. Maar wat als je dit niet doet en juist je prijs hetzelfde houdt of iets naar beneden brengt. Dan kan een zorgorganisatie meer zorgverleners inhuren, worden cliënten beter geholpen en krijg jij de waardering voor je flexibiliteit. En zo'n goede reputatie levert natuurlijk ook meer werk op. Nu en op de langere termijn.

4. Speel met je reisafstand.
Zet je werkafstand wat hoger om meer diensten en opdrachtgevers te zien. Zorgorganisaties buiten de grote steden kunnen je hulp vaak goed gebruiken, want ze moeten het daar hebben van zorgverleners die wat verder willen reizen. Je komt op nieuwe plekken terwijl je meer opdrachtgevers aan je bindt.

5. Houd Dytter Direct in de gaten voor last minute boekingen.
Wanneer een zorgorganisatie openstaande diensten heeft op korte termijn zetten ze een Dytter Direct verzoek uit. De eerste zzp’er die reageert, krijgt de dienst. Ideaal als je vandaag of morgen tijd over hebt en extra wilt verdienen.

6. Gebruik Dytter Langdurig om weken – of zelfs maanden – werk te hebben.
De regels van de belastingdienst bepalen dat je meerdere opdrachtgevers per jaar moet hebben, maar dat betekent niet dat je iedere week ergens anders moet werken. Dytter Langdurig is dus ideaal als je toe bent aan wat zekerheid. En het team en de cliënten zullen ook blij zijn met een vast gezicht.

7. Annuleer zo min mogelijk boekingen.
Jij vindt het vervelend wanneer een planner een boeking annuleert. Dat geldt andersom natuurlijk ook als er voor een planner weer een gat valt in het rooster door een annulering. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk boekingen annuleert en check dus goed of je geen dubbele afspraken maakt voor je een boeking accepteert.

8. Zorg voor vervanging als je een boeking annuleert.
Het kan een keer voorkomen dat je toch niet kunt werken. Binnen 48 uur kun je de boeking niet meer annuleren via het platform en ben je als zzp’er verantwoordelijk voor het zoeken van vervanging. Bel in dat geval altijd de planner of het team waar de dienst gepland staat om te laten weten dat je op zoek gaat naar vervanging en ze op de hoogte zult houden.

9. Laat jezelf van je beste kant zien zodat teams je vaker boeken.
Je bent je eigen visitekaartje, dus als een team op je kan bouwen zal je vaker geboekt worden. Planners kunnen zorgverleners als favoriet markeren in het platform. Daarmee kom als eerste naar boven wanneer ze weer een boeking aanmaken.

10. Bevestig meteen je uren nadat je hebt gewerkt.
Na jouw goedkeuring gaat er namelijk een verzoek naar de planner van het team om ook akkoord te geven. Hoe eerder je je uren dus bevestigd, hoe eerder de planner ermee aan de slag kan. Vooral als je dienst langer of korter heeft geduurd dan gepland, is het slim om dit zo snel mogelijk aan te passen. Dan zit het zowel bij jou als bij de planner nog fris in je geheugen.


Dat waren onze tips om meer boekingsverzoeken te krijgen via Dytter. Heb jij nog een gouden tip om werk te vinden? Laat het weten, dan voegen we die toe. 

En kunnen wij nog iets voor je doen? Dan staan Gretha en Emma voor je klaar. Stuur ze een mail of geef ze een belletje.

Om verder te lezen.

Tien tips om meer werk te vinden via Dytter.

Als zelfstandig zorgverlener ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk. Met een professionele houding bind je opdrachtgevers aan je, wat zorgt voor meer diensten. Gebruik deze tips in je voordeel.

Efficiënt rapporteren in de zorg.

Rapporteren in de zorg is essentieel om de overdracht goed te laten verlopen. En dus ook om ervoor te zorgen dat je cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Hoe vlieg je dat nou zo efficiënt en slim mogelijk aan? Wij geven je vijf tips.

Dit is dé manier om jouw uurtarief te berekenen.

Bij Dytter heb je als zorgverlener vrijheid in wanneer je werkt, waar je werkt en voor welk uurtarief. Het bepalen van zo’n uurtarief kan nog best lastig zijn.

De nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders.

In 2022 gaat de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders in, ook wel de Wtza. In deze blog vertellen we je alles wat je als zzp’er moet weten over deze nieuwe wet.