Succesverhalen: Cordaan & Dytter.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

"Met Dytter investeer je in een minder vluchtige relatie tussen zzp'er en cliënt." André Brand, toenmalig bestuurder bij Cordaan, kunnen we gerust een ervaringsdeskundige van boekingsplatform Dytter noemen. Cordaan was de eerste organisatie die voor Dytter koos. Hij heeft het concept zien groeien; van pilot tot platform.

Eerst even iets over deze ‘rot in het vak’ met indrukwekkende carrière in de gezondheidszorg. Van 2004 tot 2010 is André Brand directeur bij Zorg bij Achmea en maakt daarna de overstap naar de thuiszorg bij Zorgbalans. Zo’n 4,5 jaar werkt André daar waarna hij als directievoorzitter in dienst treedt bij Thuiszorg Cordaan Amsterdam en omgeving. In de zomer van 2020 is André aangetreden als bestuurder bij HilverZorg.

Als directievoorzitter van zorgorganisatie Cordaan komt André voor het eerst in contact met het concept van Dytter. Bij deze zorgorganisatie is de eerste pilot van het boekingsplatform gedraaid en nog steeds heeft Dytter met Cordaan de langste samenwerking en is Cordaan de grootste boekingsklant. De zorgorganisatie gebruikt het platform voor het inhuren van zzp’ers en daar heeft André zo’n goede ervaring mee, dat hij zijn samenwerking doorzet bij HilverZorg.

Optimale vorm van samenwerken.
In zijn functie als bestuurder bij Cordaan heeft André samen met Dytter vele uren aan de tekentafel gezeten. “We wilden het platform van Dytter gebruiken en de meest ideale en efficiënte vorm van samenwerking creëren; voor zowel de medewerkers van Cordaan als voor onze cliënten”, zo vertelt André. “Die vele gesprekken hebben zich terugbetaald. Cordaan en Dytter kwamen tot een optimale inrichting van het platform voor Cordaan. Het is een soort co-creatie geworden en daar ben ik trots op. Elke organisatie kan aan het platform zijn eigen signatuur geven en dat hebben we gedaan.”

Zelf aan de knoppen draaien.
André geloofde zo in de ideeën van Dytter dat hij meedacht met het concept en fondsen beschikbaar stelde. André: “Het concept - dat mensen zelf de regie hebben over de hulp die ze ontvangen - vind ik niet alleen prachtig, maar het hoort ook bij deze tijd. Steeds meer ouderen willen zelf aan de knoppen draaien. Wie mij in de toekomst uit bed komt halen en hoe laat, dat bepaal ik t.z.t. graag zelf. Ik ben vast niet de enige met deze wens.”


"De wijkteams van Cordaan werken sinds dag één intensief met het digitale platform van Dytter en zetten de juiste zzp’er op het juiste moment en juiste plek in. Voor zowel de wijkteams als voor de zzp’ers werkt dit perfect."

André Brand

Meer dan vluchtig contact.
Cordaan heeft als eerste zorgorganisatie gebruik gemaakt van het systeem van Dytter. “We hebben zelfs samen een wervingscampagne voor zzp’ers opgezet”, zo vertelt André. “We zagen de ontwikkeling van freelancers in de zorg. Steeds meer zorgmedewerkers kiezen ervoor om op deze manier te werken en daar wilden we met Cordaan in meegaan. Ook wilden we zelfstandige zorgverleners aan ons binden zodat we een bredere pool aan inzetbare zorgmedewerkers konden opbouwen. En dat is gelukt. De wijkteams van Cordaan werken sinds dag één intensief met het digitale platform van Dytter en zetten de juiste zzp’er op het juiste moment en juiste plek in. Voor zowel de wijkteams als voor de zzp’ers werkt dit perfect. De binding met deze groep mensen aan Cordaan verhoogt de betrokkenheid bij de cliënten en de kwaliteit van zorg die we willen leveren. Middels dit systeem investeer je namelijk in een minder vluchtige relatie tussen zzp’er en cliënt dan wanneer je een uitzendkracht voor een aantal uur inhuurt. De freelancers van Dytter leren de cliënten kennen en dat is voor beide partijen leuk. Buiten deze voordelen is de samenwerking ook qua systeemintegratie heel efficiënt.”

HilverZorg.
In de zomer van 2020 is André aangetreden als bestuurder bij HilverZorg. Zet hij zijn samenwerking ook op deze plek voort? “Jazeker”, vertelt André, “we zijn alweer in gesprek. De eerste presentatie hebben we ook al achter de rug. Ook hier willen we Dytter zo optimaal mogelijk inzetten. In de thuiszorg gebruiken we Dytter al, maar we willen ook de freelancers in HilverZorg implementeren.”

Toekomstbestendig.
Even terug naar het gebruik van de app voor de iPad, het boekingsprogramma die ouderen in staat stelt zelf de thuishulp in te huren. “Ik geloof dat de nieuwe generatie ouderen daar zeker gebruik van gaat maken. Ouderen worden natuurlijk steeds handiger, ook op digitaal vlak. Met één druk op de knop kunnen ze straks zelf bepalen wie en wanneer iemand ze hulp biedt. Daar ben ik groot voorstander van. Mijn idee is om er ook nog een welzijnsaanbod aan toe te voegen. Door de combinatie, zorg én welzijn, ben je helemaal toekomstgericht. Voor de lichamelijke ongemakken boek je zorg in, voor een fijne en mooie dag staat er een welzijnsmedewerker voor je klaar. Zo ben je toekomstbestendig.”



Om verder te lezen.

Ons gratis whitepaper #2: Innovatie in de zorg.

Innovatie in de zorg. Je leest het in kranten, hoort het in gesprekken en ziet het steeds meer binnen zorgorganisaties gebeuren. Wij gingen op zoek naar innovaties die er al zijn, voorbeelden die inspireren en tips om toe te passen in jouw organisatie.

Hoe een vastgeroeste manier van denken de zorg in de weg zit.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.

Goede en gemotiveerde zzp’ers in huis halen: zo doe je dat.

Juist in deze tijd kunnen zzp'ers zich onderscheiden in zorgkwaliteit. Maar hoe weet je als zorgorganisatie of je kwaliteit in huis haalt?

Hoe een vastgeroeste manier van denken de zorg in de weg zit.

In onze columnreeks ‘Operatie Nieuw Welzijn’ werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform Dytter.