Met één druk op de knop zorg regelen als de nood aan de man is

Gepubliceerd op

Betaalbare zorg. Menselijke zorg. Zorg ‘on demand’. Om dat voor elkaar te krijgen is Dytter opgericht, een online boekingsplatform dat zorgorganisaties en zelfstandig zorgverleners matcht.

Marcel Levi stelde in zijn Parool-column dat ‘een groot deel van het zogenaamde personeelstekort simpelweg wanhopige organisatie, zinloze administratie en razend slecht management is’. Dytter-oprichter André Piso schets het probleem aan de hand van de uitstroom van parttimers die terugkeren als zzp’er. In 2010 waren er 30.000 zzp’ers in de zorg, in 2016 al 100.000. Dat zegt iets over de markt.”

Onnodig ingewikkeld

André zag in 2014 hoe omslachtig het was om zorg te regelen voor zijn ouders; zijn vader heeft alzheimer en zijn moeder kan niet in haar eentje voor hem zorgen. Hij werkte op dat moment als eHealth-directeur voor Microsoft in de VS. “Bij mijn vraag hoe ik online hulp kon regelen, was de reactie alsof ik van een andere planeet kwam. Ik voelde me radeloos, werd van het kastje naar de muur gestuurd.” Het werd zijn missie om te laten zien dat je het anders, beter en eenvoudiger kunt regelen en startte Dytter.

Dytter biedt de oplossing in het personeelstekort in de zorg door het efficiënter benutten van de beschikbare capaciteit. Het platform helpt zorgorganisaties bij het invullen van openstaande diensten. Met een pool van 1600+ gekwalificeerde zelfstandige zorgverleners heeft Dytter een oplossing op korte termijn en voor langere periodes.

De Dytter-app is gemodelleerd naar bekende platformsites als Booking.com en Airbnb. Zorgverleners behouden zo de autonomie over hun werk. Ze plaatsen hun profiel, met opleidingsniveau en beschikbaarheid. Zorgorganisaties regelen via het platform snel en eenvoudig handen aan het bed. Goedkoper en sneller dan ze gewend zijn. Zodat mensen die hulp nodig hebben, zoals André’s moeder indertijd, zonder vertraging – ‘on demand’ –hulp kunnen inroepen.

Doe je mee?

Samen met zorgorgansaties en zelfstandige zorgverleners zorgen we voor meer handen aan het bed. Doen jij en jouw zorgorganisatie mee? Lees hier hoe we samen de zorg gaan veranderen.

Gepubliceerd op 17 december 2021 in de bijlage van Trouw, "Innovatief Nederland" en op Topic Nederland.

Meer om te lezen.

Tien tips om meer werk te vinden via Dytter.

Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk. Met een professionele houding bind je opdrachtgevers aan je, wat zorgt voor meer diensten. Gebruik deze tips in je voordeel.

Negen tips om meer diensten op te lossen met Dytter.

Als planner weet je als geen ander dat het soms lastig is om voldoende zorgverleners te vinden. Daarom is het binden van zzp’ers aan je teams belangrijk. Deze 9 tips helpen je dat te doen.

Verdrietig bericht over de vader van André.

Op maandag 25 april is André zijn vader overleden. Het idee voor Dytter is ooit begonnen bij hem. Hij kreeg Alzheimer en had steeds meer zorg nodig.

Waarom zzp’ers zo belangrijk zijn voor de zorgsector.

De afgelopen vijftien jaar is het aantal zzp’ers in de zorg met 700% gestegen. Tijd om de voor- en nadelen van zzp’ers onder de loep te nemen.