Met één druk op de knop zorg regelen.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Betaalbare zorg. Menselijke zorg. Zorg ‘on demand’. Om dat voor elkaar te krijgen is Dytter opgericht, een online boekingsplatform dat zorgorganisaties en zelfstandig zorgverleners matcht.

Marcel Levi stelde in zijn Parool-column dat ‘een groot deel van het zogenaamde personeelstekort simpelweg wanhopige organisatie, zinloze administratie en razend slecht management is’. Dytter-oprichter André Piso schets het probleem aan de hand van de uitstroom van parttimers die terugkeren als zzp’er. "In 2010 waren er 30.000 zzp’ers in de zorg, in 2016 al 100.000. Dat zegt iets over de markt.”

Onnodig ingewikkeld.
André zag in 2014 hoe omslachtig het was om zorg te regelen voor zijn ouders; zijn vader heeft alzheimer en zijn moeder kan niet in haar eentje voor hem zorgen. Hij werkte op dat moment als eHealth-directeur voor Microsoft in de VS. “Bij mijn vraag hoe ik online hulp kon regelen, was de reactie alsof ik van een andere planeet kwam. Ik voelde me radeloos, werd van het kastje naar de muur gestuurd.” Het werd zijn missie om te laten zien dat je het anders, beter en eenvoudiger kunt regelen en startte Dytter.

Dytter biedt de oplossing in het personeelstekort in de zorg door het efficiënter benutten van de beschikbare capaciteit. Het platform helpt zorgorganisaties bij het invullen van openstaande diensten. Met een pool van 1600+ gekwalificeerde zelfstandige zorgverleners heeft Dytter een oplossing op korte termijn en voor langere periodes.

De Dytter-app is gemodelleerd naar bekende platformsites als Booking.com en Airbnb. Zorgverleners behouden zo de autonomie over hun werk. Ze plaatsen hun profiel, met opleidingsniveau en beschikbaarheid. Zorgorganisaties regelen via het platform snel en eenvoudig handen aan het bed. Goedkoper en sneller dan ze gewend zijn. Zodat mensen die hulp nodig hebben, zoals André’s moeder indertijd, zonder vertraging – ‘on demand’ –hulp kunnen inroepen.


Doe je mee?
Samen met zorgorganisaties en zelfstandige zorgverleners zorgen we voor meer handen aan het bed. Doen jij en jouw zorgorganisatie mee? 

Ja, ik doe mee
Gepubliceerd op 17 december 2021 in de bijlage van Trouw, "Innovatief Nederland" en op Topic Nederland.