Met deze 5 tips word jij de favoriete zzp'er bij zorgorganisaties.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Wist je dat het voor een zorgorganisatie nu mogelijk is om binnen ons platform jou als favoriet te markeren? Een win-win situatie, want jij kan vaker bij dezelfde organisatie aan de slag en de zorgorganisatie is blij met jou, iemand die bekend is met hun werkwijze én cliënten. In deze blog 5 tips om favoriet te worden.

Steeds meer zorgverleners kiezen voor volledig of deeltijd zzp'en. Een veel genoemde reden is omdat er in loondienst minder tijd is voor de cliënten door alle bijkomende administratieve taken. Taken die zij als zelfstandige minder ervaren, waardoor er meer tijd overblijft voor jawel, de cliënt. Daar staat tegenover dat je als zzp'er vaan voor verschillende teams en organisaties werkt, en daardoor vaak op verschillende afdelingen komt. Dit is even wennen. Niet alleen voor jou, ook zorgorganisaties moeten soms wennen aan de nieuwe gezichten op de afdeling. Bij Dytter proberen we daar op in te spelen door het voor organisaties mogelijk te maken jou als favoriet te markeren. Een win-win situatie, want jij kan vaker bij dezelfde organisatie aan de slag en de zorgorganisatie is blij met iemand die bekend is met hun werkwijze en cliënten.


Tip 1: Zorg dat een zorgorganisatie op je kan bouwen.

Het is misschien een open deur, maar zorg voor een goede reputatie bij een zorgorganisatie. Het is vervelend wanneer een planner een boeking annuleert, maar dat geldt andersom ook. Zorg er daarom voor dat het zeker is dat je beschikbaar bent wanneer je je beschikbaarheid opgeeft. Niks zo vervelend voor een planner als hij of zij opnieuw op zoek moet naar iemand voor het vullen van een dienst. Als je geen boekingen annuleert en altijd zelf zorgt voor vervanging als er onverhoopt toch iets tussenkomt, sta je in een mum van tijd bovenaan de lijst favoriete zorgverleners.

Tip 2: Reken een goed uurtarief.

Het leven wordt steeds duurder en één van de voordelen van het zzp’er zijn, is dat je je eigen uurtarief bepaalt. Dat is fijn, maar als je een uurtarief hanteert dat niet realistisch is, kiest een planner voor een zorgverlener met een lager uurtarief. Met een realistisch tarief zul je vaker geboekt worden. Weet je niet precies welk tarief bij jou past? Solopartners maakte onderstaande video om je op weg te helpen.


Tip 3: Geef je beschikbaarheid op voor minimaal 6 weken.

Planners kijken vaak in de tweede helft van de maand al vooruit naar de maand die komen gaat. Als jij ervoor zorgt dat je minimaal 6 weken van tevoren je beschikbaarheid doorgeeft, ben je altijd in beeld bij zorgorganisaties. Om het jezelf makkelijk te maken kun je je weekplanning kopiëren naar de komende weken.

Tip 4: Kijk eens of een planner Dytter Langdurig in kan zetten.

Plant een planner je vaker op dezelfde dagen in? Overleg dan eens of het niet mogelijk is om voor een langere periode aan de slag te gaan bij een organisatie. Dat kan met Dytter langdurig. Zo heb je als zzp’er wat meer zekerheid en zijn het team en de cliënten blij met een vast gezicht over de vloer.

Tip 5: Houd Dytter direct in de gaten voor last minute diensten.

Heb je onverwachts een gaatje vrij in je agenda en wil je wel extra verdienen? Houd dan Dytter direct in de gaten voor extra diensten. Als een planner openstaande diensten heeft op de korte termijn komt zo’n verzoek in ons platform te staan. De eerste zzp’ers die reageert, krijgt de dienst. Voor jou ideaal om snel extra uren te draaien en je hebt een streepje voor, omdat je een planner uit de brand helpt.


Vaker dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.