Meer controle over de budgetten.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Het verdelen van de budgetten binnen zorgorganisaties is ieder jaar een uitdaging. Des te belangrijker om efficiënt met het geld om te gaan. Lees hier hoe wij daar uitkomst bij bieden.

Lagere kosten.
En meer efficiëntie betekent - per definitie - lagere kosten. Dytter richt zich met name op de thuiszorg en de intramurale zorg. Vooral in de thuiszorg zijn de afgelopen jaren veel lastige situaties ontstaan. Van mensen die niet uit het ziekenhuis ontslagen konden worden en daarmee onnodig een ziekenhuisbed ‘bezet’ hielden, tot aan mensen die dolgraag naar huis wilden, maar dit niet konden. In beide gevallen een pijnlijke en vervelende kwestie, grotendeels veroorzaakt door het feit dat er simpelweg onvoldoende thuiszorg beschikbaar was. Daardoor moest de flexibele schil (of een ander soort PNIL) worden aangesproken, terwijl het gereserveerde budget hiervoor wellicht al op was. Hierdoor ontstaan financiële vraagstukken die aan het einde van het jaar een probleem vormen.

Hoe personeelskosten níét meer op de balans drukken.
Om te voorkomen dat personeelskosten zodanig op de balans gaan drukken dat budgetten in de knel komen, is het efficiënter benutten van de beschikbare handen in de zorg de oplossing. Bijvoorbeeld met behulp van (zelfstandige zorgverleners die zijn aangesloten bij) Dytter. Afhankelijk van het gekozen pakket zorgt het platform ervoor dat de planners van je zorgorganisatie hun rooster makkelijker én goedkoper kunnen vullen ten opzichte van bijvoorbeeld uitzendbureaus. De autonomie blijft, maar de kosten dalen.

Bespaar tijd en geld.
Dankzij Dytter hoef je je als organisatie niet meer te bekommeren om tal van randzaken. Het beoordelen van het beschikbare personeel buiten je organisatie - beschikt hij of zij wel over de juiste certificaten? - of het afhandelen van hun facturen. Dit nemen we uit handen, waardoor er meer tijd overblijft voor wat er voor jou écht toe doet: zorg verlenen. Beschikt je zorgorganisatie al over een flexibele schil, dan zorgen wij ervoor dat jouw planners zich kunnen focussen op het personeel dat bij je in dienst is. Wij verzorgen het inplannen van deze flexibele handen aan het bed. Dat scheelt jou tenslotte tijd (en geld).

Het belang van zelfstandigen in de zorg.
Deze zelfstandigen zijn een groot en belangrijk goed waar we collectief voorzichtig en dankbaar mee om moeten gaan. Het aantal mensen dat ervoor kiest om op deze wijze zorg te verlenen, groeit de afgelopen vijftien jaar stevig. Waar de zorg in Nederland het in 2009 nog moest doen met zo’n 20.000 zelfstandigen, is dit aantal in 2021 ruim vervijfvoudigd. Flexibilisering binnen de sector is een hot topic, en het is dan ook verstandig om als zorgorganisatie hierop in te spelen. Budgetten mogen nooit in de knel komen, maar de tevredenheid van je (al dan niet zelfstandige) zorgpersoneel evenmin.

Transparant als het op geld aankomt.
Daarnaast weet je bij Dytter precies waar je aan toe bent als het gaat om de kosten die het inschakelen van zelfstandige zorgverleners met zich meebrengt. Geen torenhoge percentages of andere (onverwachte) fratsen, maar een vast percentage van 10% - afhankelijk van de Dytter-service die het beste bij jouw organisatie past. Het financiële proces is daarnaast ook transparanter. Wanneer je gebruik hebt gemaakt van het platform, ongeacht of dat nu met je eigen flexibele schil is of onze poule aan zelfstandige zorgverleners, sturen we één eindfactuur met alle gemaakte kosten. Ook dát zorgt ervoor dat je meer controle op je budgetten krijgt.

En meer efficiëntie betekent - per definitie - lagere kosten. Dytter richt zich met name op de thuiszorg en de intramurale zorg. Vooral in de thuiszorg zijn de afgelopen jaren veel lastige situaties ontstaan. Van mensen die niet uit het ziekenhuis ontslagen konden worden en daarmee onnodig een ziekenhuisbed ‘bezet’ hielden, tot aan mensen die dolgraag naar huis wilden, maar dit niet konden. In beide gevallen een pijnlijke en vervelende kwestie, grotendeels veroorzaakt door het feit dat er simpelweg onvoldoende thuiszorg beschikbaar was. Daardoor moest de flexibele schil (of een ander soort PNIL) worden aangesproken, terwijl het gereserveerde budget hiervoor wellicht al op was. Hierdoor ontstaan financiële vraagstukken die aan het einde van het jaar een probleem vormen.Neem contact op.
Benieuwd naar de mogelijkheden van Dytter en hoe het platform ervoor kan zorgen dat jouw zorgorganisatie meer grip op de kosten krijgt? Neem contact op om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.