Maak kennis met zorgverlener Priscilla.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Bij veel mooie gesprekken die Dytter heeft met zzp’ers in het zorgvak, komen bijzondere verhalen naar boven die wij graag delen met jullie delen. In deze blog staat in het zonnetje: Priscilla Vos.

Naam: Priscilla Vos
Woonplaats: Uithoorn
Leeftijd: 39 jaar
Werkzaam als verpleegkundige niveau 3
Aantal jaar zzp’er: 2 jaar

Waarom werken in de zorg?
Ik ben een mensenmens, een zorgzaam type. De zorg is mij op het lijf geschreven. Nederland is aan het vergrijzen, het aantal ouderen neemt toe. Deze mensen hebben ons land opgebouwd en verdienen het nu om de beste zorg te krijgen die zij nodig hebben. Hoe fijn dat ik hen dit kan geven. Ik ontvang zoveel dankbaarheid tijdens mijn werk, daar haal ik mijn energie vandaan.

Ik ben van mening dat niet iedereen geschikt is om zorg te verlenen. Je hebt geduld nodig, een zorgzame kant hebben, vriendelijk zijn én er proberen altijd iets leuks van te maken. Het is niet voor iedereen makkelijk om ouder te worden. Maak er iets leuks van, laat hen even hun problemen vergeten.

Hoe is het voor jou begonnen in de zorg?
Ik ben mijn carrière begonnen met een kantoorbaan. Al vrij snel merkte ik dat ik het saai vond, had moeite met van 9 tot 5 stilzitten. Via mijn tante en neefje kwam ik in aanraking met de zorg. Zij vertelde mij wat ze deden en ik mocht een dag meelopen. ‘Dit is wat ik wil’, dacht ik direct. Ik ben een opleiding gaan volgen en begon als stagiaire in een verpleegtehuis. Daar heb ik veel mogen leren, maar het was niet mijn ding. Ik miste het persoonlijke stukje, het voelde voor mij als productiewerk. Tijd voor de mensen was er niet of nauwelijks. Toen heb ik besloten om de thuiszorg in te stappen en als zzp’er te beginnen. Zo kan ik zelf kiezen welke organisatie past bij mijn visie op de zorg.

Wat zijn de voordelen van werken als zzp'er in de zorg?
Het grootste voordeel voor mij is de vrijheid die ik heb. Als alleenstaande moeder van twee kinderen is het voor mij belangrijk om zelf te kunnen bepalen wanneer ik werk, en wanneer ik er voor mijn kinderen ben. Nu kan ik, als zzp’er, mijn werktijden zelf inplannen. De regie ligt bij mij.

“Als zzp'er kan ik mijn werktijden zelf inplannen. De regie ligt bij mij.”

Priscilla Vos, zelfstandig zorgverlener

Zijn er dingen die je lastig vindt als zelfstandig zorgverlener?
Het papierwerk, wat een klus. Als zzp’er heb je administratie die je moet regelen, verzekeringen die je moet afsluiten, bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Ik ben er niet goed in, vind het niet leuk. Maar dit is meteen ook het enige nadeel. Een boekhouder zou de oplossing zijn, dus ik ga hier snel verandering in brengen.

Waarom heb je ervoor gekozen te werken met Dytter? En wat vind je zo fijn aan het werken met Dytter?
In het begin was ik zoekende waar ik werk kon vinden. Via mijn neefje ben ik in contact gekomen met Dytter. Het voelde meteen goed én ik kon direct aan de slag. Een fijne start van mijn zzp carrière.

Wat ik heel prettig vind bij Dytter is dat jullie zo snel handelen. Als ik een vraag heb kan ik altijd bellen of mailen en heb ik binnen no time antwoord. De Dytter app voor zorgverleners werkt fijn, ik kan op mijn telefoon alles terugvinden. Zo kan ik altijd en overal mijn werk regelen.

Wat zijn jouw gouden tips voor collega zzp’ers in de zorg?
Zorg dat je papieren goed op orde zijn. Mocht het kunnen neem een boekhouder in dienst, zorg dat je verzekeringen goed geregeld zijn en plan af en toe een moment in dat je ervoor gaat zitten. Het is tenslotte onderdeel van je werk.

Als zorgverlener bouw je een vertrouwensband op met de cliënt. Je bent niet alleen een verpleger, je komt ook op visite. Ze kijken ernaar uit dat je komt. Daarom zou ik graag iedereen willen meegeven om je passie voor het vak uit te blijven stralen. Weet waar je het voor doet en probeer altijd een extra persoonlijke touch aan je dienst. Zo maken we samen de zorg nog een stukje beter.


Wil jij ook je verhaal of een mooie ervaring delen met je collega's?

Meer om te lezen.

Je personeelstekort ís geen personeelstekort: zo los je het echte probleem op.

Hebben ze bij jouw zorgorganisatie een tekort aan personeel? Dan zit je in hetzelfde schuitje als zo’n beetje alle andere zorgorganisaties in Nederland.

Dit zijn dé drie kansen voor de zorg in 2023.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.

Dytter bij Samen Sterk op SBS6.

Dytter spat van je beeldscherm af op 18 en 24 december. In het programma Samen Sterk vertellen over de kansen in de zorg en hoe technologie het verschil kan maken.

Eigen baas en geveld door de griep? 3 tips om ook die de baas te worden.

Wist je dat het voor een zorgorganisatie nu mogelijk is om jou als favoriet te markeren? In deze blog 5 tips om favoriet te worden.