Maak kennis met zorgverlener Marjanne.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Bij veel mooie gesprekken die Dytter heeft met zorgverleners in het zorgvak, komen bijzondere verhalen naar boven die wij graag delen met jullie delen. In deze blog staat in het zonnetje: Marjanne Boots.

Hoe kwam je bij Dytter terecht?
Ik werk al ruim 30 jaar in de zorg. Heb van alles gedaan: verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg. De laatste 2,5 jaar had ik een vaste baan voor 24 uur per week. Dat vond ik te weinig. Daarom schreef ik me in als zzp’er, om naast mijn vaste baan meer uren te kunnen werken. Ik wist niet precies hoe ik dat moest aanpakken en was dus een beetje zoekende via LinkedIn en Facebook. Toen kreeg ik een berichtje van iemand van Dytter. Ik kende het niet, maar was gelijk nieuwsgierig.

En wat maakte dat je je inschreef?
Het verhaal van Dytter sprak me gelijk aan. En het platform is heel overzichtelijk. Hoewel, dat merk je eigenlijk pas als je ermee begint te werken. Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Maar alles werkt heel makkelijk.

Waarom is het zo makkelijk?
Ik vind het heel relaxt. Ik geef zelf mijn beschikbaarheid aan op de website, bijvoorbeeld alleen ochtend- of avonddiensten. Daarna komen er aanvragen binnen, die ik dan zelf weer kan accepteren. Zo bepaal je altijd zelf wanneer je werkt.

Is dat het grootste voordeel voor jou om te werken via Dytter?
Absoluut! De zomervakantie is bijvoorbeeld altijd een drama om in te plannen vanwege mijn kinderen. Zij hebben zes weken lang vakantie en ik kan maar maximaal drie weken vrij regelen. Altijd gedoe. Net als alle feestdagen eigenlijk, zoals kerst en nieuwjaar. Je voelt altijd de druk van het team. Vorig jaar met Koningsdag had ik bijvoorbeeld nog een vaste baan. Toen werd ik de avond van tevoren nog gebeld of ik toch niet de dag erna kon komen werken, omdat er iemand ziek was. "Je bent morgen toch vrij?" Dat geeft me altijd veel stress. Eindelijk is dat stukje ‘moeten’ weg. Natuurlijk moet er aan het eind van de maand genoeg geld op mijn bankrekening staan, maar die druk van een team mis ik zeker niet.

En heb je nog meer pluspunten?
De afwisseling in de zorg en mensen. Ik vind het een uitdaging om voor een deur te staan waar ik nog nooit ben geweest en niet te weten wat ik erachter ga aantreffen.

''Na 30 jaar werken in de zorg heb ik eindelijk vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik werk.”

Marjanne Boots, zelfstandig zorgverlener

Wat voor een reacties krijg je van zorgvragers waar je over de vloer komt?
Ik vergeet vaak namen en adressen. Maar als ik eenmaal ergens binnenstap, herken ik mijn klanten vaak wel. Dan is het heel leuk als de ander jou natuurlijk ook herkent. Het leukste compliment vind ik als mensen mijn naam nog weten. Dan weet ik bij mezelf dat ik het de vorige keer goed heb gedaan en een goede indruk heb achtergelaten.

Is dat belangrijk dan?
Jazeker, als zzp’er in de zorg moet je elke dag opnieuw je eigen visitekaartje afgeven. Het werk komt je niet aanwaaien. Je kunt niet als een chagrijn overal in- en uitrennen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen boekingen. Dat moet je wel aankunnen.

Zitten er nog meer uitdagingen aan het werken als zzp’er in de zorg?
Je werkt veel alleen. Maar je staat er zeker niet alleen voor, dat is belangrijk om in je achterhoofd te hebben. Je kan altijd je collega’s bellen.

Is het werken als zelfstandige voor iedereen weggelegd denk je?
Ja, dat denk ik wel. Zolang je een bepaald verantwoordelijk gevoel hebt en gewoon enthousiast bent. Het gaat er natuurlijk om dat je dit werk leuk vindt. Maar dat is met alles in het leven, toch?


Wil jij ook je verhaal of een mooie ervaring delen met je collega's?