Maak kennis met zorgverlener Hoessein.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Bij veel mooie gesprekken die Dytter heeft met zzp’ers in het zorgvak, komen bijzondere verhalen naar boven die wij graag delen met jullie delen. In deze blog staat in het zonnetje: Hoessein Benaskar.

Naam: Hoessein Benaskar
Woonplaats: Almere
Leeftijd: 49 jaar
Werkzaam als verpleegkundige niveau 3
Aantal jaar zzp’er: 7 jaar

Wat betekent zorg voor jou?
Zorg zit in mijn DNA. Ik ben een zorgzaam type, al vanaf kleins af aan zorg ik voor mijn familie en vrienden. Zo ben ik erin gerold. Het was een hele logische stap waar ik niet over na heb hoeven denken. Als zorgverlener haal je zoveel voldoening uit het werk. De zorg die je geeft aan mensen en de dankbaarheid die zij tonen, dat geeft mij een kick. Eigenlijk kun je wel zeggen dat het als een roeping voelt. Het is zo belangrijk wat je geeft, hoe je mensen behandeld. Zij verdienen het de beste zorg te krijgen. Als we niet oppassen verdwijnt het hele persoonlijke stukje van de zorg, en dus blijf ik me hiervoor hard maken.

Hoe is het voor jou begonnen in de zorg?
Ik werk al ruim 35 jaar in de zorg, ben direct na mijn school begonnen met een opleiding als ziekenverzorgende. Deze volgde ik intern bij verpleeghuis de Poort. Na drie jaar slaagde ik en ben ik een tijdje blijven werken. Na in totaal zes jaar bij verpleegtehuis de Poort ben ik als uitzendkracht gaan werken. Ik kan niet te lang op één plek zitten, heb behoefte aan variatie. Verder vind ik het leuk om op verschillende locaties te werken, daarom spreekt het extramurale mij zo erg aan. Op gegeven moment dacht ik, waarom begin ik niet voor mijzelf? Als uitzendkracht heb ik bewezen dat ik flexibel ben, overal kan werken. En dus ben ik zeven jaar geleden begonnen als zzp’er.

Jij hebt samen met jouw zoon een eigen Fish & Chips kar waarmee je ouderen de mogelijkheid biedt een visje te eten. Kun je hier meer over vertellen?
Ik ga richting de 50, mijn lichaam gaat een beetje tegenwerken als het gaat om het fysieke werk. Ik wil mijn collega’s hiermee niet tot last zijn, het zou goed kunnen dat ik niet heel lang meer op de vloer kan werken. En dus ging ik nadenken over mijn toekomst. Mijn zoon was klaar met zijn studie in de detailhandel en dus zijn we samen we gaan zitten. Eén ding was zeker, mijn passie voor de zorg wilde ik terug laten komen in onze gezamenlijke onderneming. Zo ontstond het idee voor Batata & Fish: een trailer waarmee we op markten staan en bij verpleegtehuizen langsgaan om mensen te voorzien van vers gesneden friet en een lekker visje. Ik vind het geweldig om samen met mijn zoon op deze manier iets terug te kunnen geven aan de zorg. Met name dementerende mensen, hun reactie is onbeschrijfelijk.

“Werken als zzp'er in de zorg geeft mij de vrijheid die ik nodig heb.”

Hoessein Benaskar, zelfstandig zorgverlener

Wat zijn de voordelen van werken als zzp'er in de zorg?
Het geeft me meer vrijheid. Er is niet enorm veel verschil tussen uitzendkracht en zzp’er, behalve dat het nu echt van mijzelf is. Ik bepaal. Daardoor ben ik nog gemotiveerder, wil mezelf graag laten zien.

Toen ik in loondienst werkte moest ik ook zorgplannen en de administratie doen. Dan was het vaak ’s ochtends de cliënten en ’s middags de administratie. Hier ging zoveel tijd aan verloren. Dit is één van de de reden waarom ik ben gaan zzp’en, om weer zorg te kunnen leveren i.p.v. de administratie te moeten doen.

Zijn er dingen die je lastig vindt als zelfstandig zorgverlener?
Papierwerk. Maar ik heb het goed geregeld en plan eens in de maand een administratie dag in. Zo blijf ik bij en kost het me de minste energie.

Waarom heb je ervoor gekozen te werken met Dytter?
Via Dytter werk ik voor ouderen in Amsterdam Noord. Deze mensen ken ik en hier kom ik graag. Ik ben met jullie in contact gekomen via het internet, kwam jullie tegen en raakte in gesprek met Gretha. Dat klikte meteen, voelde super goed. Gretha begrijpt ons, heeft natuurlijk zelf twintig jaar in de zorg gewerkt.

Wat zijn jouw gouden tips voor collega zzp’ers in de zorg?
Zorg dat je betrouwbaar bent naar de cliënt, maar ook naar de zorgorganisaties en collega’s waar je mee werkt. Ben op tijd, kom je afspraken na en lever kwaliteit. Het vertrouwen wat je daarmee opbouwt is ontzettend belangrijk. Dan komen de inkomsten vanzelf.


Wil jij ook je verhaal of een mooie ervaring delen met je collega's? 

Neem contact met ons op