Maak kennis met zorgverlener Gity.

Gepubliceerd op
Leestijd 3 minuten

Bij veel mooie gesprekken die Dytter heeft met zorgverleners in het zorgvak, komen bijzondere verhalen naar boven die wij graag delen met jullie delen. In deze blog staat in het zonnetje: Gity Rahimi.

Naam: Gity Rahimi
Woonplaats: Barendrecht
Leeftijd: 23 jaar
Werkzaam als verpleegkundige niveau 3
Aantal jaar zzp’er: 1 jaar

Hoe kwam jij terecht in de zorg?
Al op vrij jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met ziekenhuisbezoeken met mijn tweeling broertjes. Die hadden zorg nodig op heel jonge leeftijd. Ik scheel 12 jaar met ze, dus ik heb deze periode heel bewust meegemaakt. Ik zag hoe de verpleegsters voor hen zorgden en elke keer weer klaar stonden. Altijd lief en met veel aandacht. Ik wist gewoon toen al, dit wil ik later ook gaan doen! Mensen helpen, het verschil maken. En nu zoveel jaar later, ga ik nog altijd met plezier naar mijn werk. Sterker nog, ik zie het soms niet eens als werk eigenlijk. De band die je opbouwt met je team en de cliënten is echt heel waardevol en geeft mij veel voldoening. Het tovert elke dag weer een glimlach op mijn gezicht.

Voel jij je gewaardeerd?
Ik voel me eigenlijk best vaak gewaardeerd. Ik werk veel met ouderen. Die kunnen al enorm blij worden van een ontbijtje op bed. Laatst had ik echt een heel mooie ervaring. Tijdens het begin van de Corona-uitbraak werkte ik op een speciale Corona-unit. Daar vonden de patiënten dat wij er heel eng uitzagen met de mondkapjes, omdat ze onze gezichten niet konden zien. Vooral de patiënten met Alzheimer. Ik ben toen na gaan denken, hoe kunnen we dit voor hun beter maken? Ik heb toen van alle collega’s een duidelijke foto gevraagd en deze als kettingen geplastificeerd met onze namen erbij. Als we deze omdeden, keken de patiënten naar het kaartje met onze foto en wisten dan precies wie er achter het ‘masker’ zat. Dat gaf hun zoveel rust en vertrouwen. Een mevrouw, die echt heel angstig was door Corona, was hier zo blij mee dat het haar echt ontroerde dat ik dit gedaan had. Dan voel je die waardering en daar doe je het voor!

Wat vind je prettig aan het zelfstandig zijn? Welke voordelen ervaar jij ten opzichte van in loondienst bij een organisatie werken?
Deze reden dat ik meer vrijheid nodig had was doorslaggevend. Ik heb last van clusterhoofdpijn waardoor ik tijdens mijn loondienst vakantiedagen opnam om zo thuis te kunnen blijven. Ziekmelden wilde ik niet, dus deed ik het op deze manier. Als dan de zomervakantie aanbrak, kregen collega’s met kinderen voorrang, terwijl ik ook recht had op deze dagen. Toen ben ik gaan nadenken hoe ik dit anders kon regelen. Zzp’er worden was dan ook het antwoord.

''Ik wil het verschil maken. Dat is de reden dat ik voor het zorgvak heb gekozen.”

Gity Rahimi, zelfstandig zorgverlener

Wat vind je lastig aan het zzp’er bestaan?
Het blijft lastig om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Het vinden van een goed bemiddelingsbureau vond ik best een uitdaging. Want vaak willen ze zo goedkoop mogelijk zorg inkopen en is dat het enige dat telt. Ook moest ik dan uiteindelijk diensten draaien in een andere stad, dat kostte me heel veel reistijd. Inmiddels heb ik twee partijen, waaronder Dytter, waarvoor ik losse diensten draai. En kan ik gewoon dingen aannemen die bij mij passen. Als ik te ziek ben om te werken, neem ik gewoon even niks aan. Daarin zit nu balans. Een Corona-crisis helpt niet mee natuurlijk; eerst was het super druk maar vanaf juni viel het stil. Dan moet je het maar allemaal op je af laten komen. Dat is best even spannend qua inkomen.

Wat merk jij van het zorgen in Corona-tijd?
Toen Corona net in Nederland begon, merkte ik dat veel oudere mensen die alleen wonen, vooral in de thuiszorg, heel veel vragen hadden en angstig waren. Wat kan wel, wat kan niet. Waar word ik ziek door en mag ik bepaalde medicijnen nu niet meer nemen? Zij hebben vaak geen internet en krijgen niet alle informatie mee. Ik had al vrij snel een 3-daagse cursus gedaan en wist zo best veel over de benodigde bescherming, de overdraagbaarheid enz. De meeste vragen kon ik gelukkig beantwoorden. Dat vind ik dan heel belangrijk. Ook weer om dat verschil te kunnen maken voor deze mensen.

Heb jij nog een gouden tip voor jouw peer zzp’ers in de zorg?
Zorg dat je heel veel leest en laat je goed informeren. Praat met veel andere zzp’ers met verschillende zorgachtergronden. Zo krijg je de juiste informatie die jij nodig hebt om als zelfstandige aan de slag te gaan kom je niet snel voor verrassingen te staan.


Wil jij ook je verhaal of een mooie ervaring delen met je collega's?