Maak kennis met recruiter Owais.

Gepubliceerd op
Leestijd 3 minuten

Bij veel mooie gesprekken die Dytter heeft met planners in het zorgvak, komen bijzondere verhalen naar boven die wij graag delen met onze Dytter zorgprofessionals. In deze blog staat in het zonnetje: Owais Fatehmahomed.

Naam: Owais Fatehmahomed
Woonplaats: Rotterdam-Zuid
Leeftijd: 31
Werkzaam voor: Aafje
Functie: Recruiter

Wat betekent zorg voor jou?
Zorg betekent heel veel voor mij. Het is mijn werk, ik draag er dagelijks mijn steentje aan bij. Maar ook privé zijn er mensen in mijn naaste omgeving die zorg nodig hebben. Zorgmedewerkers van nu zijn zulke toppers. En dan heb ik het niet alleen over het ziekenhuispersoneel, maar de gehele zorg. Van hulp aan huis, het werk aan bed tot in een verpleegtehuis. Ik wist het altijd al, maar tijdens corona hebben we met z’n allen gezien hoe hard er gewerkt wordt door hen. Hier heb ik heel veel respect voor.

Hoe is het voor jou begonnen?
Zes jaar geleden heb ik een bewuste keuze gemaakt om recruiter te worden. Helaas bleek de sector waar ik toen ging werken niet bij mij te passen. En dus ben ik goed gaan nadenken waar ik blij van word. Op dat moment zag ik een vacature voorbijkomen bij Happy Nurse. Ik wist niets van de zorg, maar ben heel leergierig. En het voelde meteen goed, deze sector trok mijn interesse. Ik werd aangenomen en begon als recruiter. Daar deed ik voornamelijk het uitzenden, detacheren en werven en selecteren voor bepaalde regio’s. Na een paar jaar wilde ik meer, een volgende stap maken. Via via kwam ik in contact met iemand die bij Aafje werkte. Ik heb toen via de officiële route gesolliciteerd en ik werd aangenomen. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en werk ik nog steeds iedere dag met veel plezier bij Aafje.

Ik woon en werk in Rotterdam. Het is zo gaaf dat ik collega’s in de ochtend op de fiets zie springen of in de auto zie stappen op weg naar cliënten. Onze zorgverleners zijn zo betrokken bij Aafje en hun cliënten. Daar krijg ik energie van.

Jij bent recruiter bij Aafje. Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
Ik start in de ochtend op met mijn mail. Ik check hoe de projecten en campagnes lopen en waar ik snel op moet reageren. Vervolgens ga ik verder met het invullen van onze openstaande vacatures. Ik inventariseer wat er binnenkomt aan sollicitanten, neem contact op met kandidaten en plan gesprekken in. Na deze gesprekken beslissen we of de kandidaat bij het team en de vraag past en stel ik ze voor. Verder bedenk ik samen met de afdeling marketingcommunicatie campagnes voor het werven van nieuwe medewerkers. Alles met één doel: zorgverleners werven voor de zorgvraag die er is.

Waar ligt voor jou op dit moment de grootste uitdaging?
De uitdaging ligt op één lijn met mijn doel: zorgverleners werven voor de zorgvraag die er is. Zorgverleners hebben een groot zorghart, zijn loyaal naar hun werkgever. Ook vanwege de corona perikelen, er ligt zoveel werk. Dus ze blijven zitten waar ze zitten. Hierdoor is het voor mij een enorme uitdaging om mensen te werven, het aanbod is helaas niet enorm op dit moment.

Mag je op kantoor werken?
Ja, maar wel verdeeld en zo min mogelijk. We mogen maximaal met twee collega’s op kantoor aanwezig zijn. Zo kun je goed de 1,5 meter afstand waarborgen. Het blijft dus zo veel mogelijk thuis werken.

Hoe combineer je nu het thuiswerken en je privé leven?
Voor mijn zoontje is het af en toe wennen, ik ben veel vaker thuis. Maar dat maakt het ook direct weer zo waardevol, de extra tijd die ik met hem en mijn vrouw doorbreng. Ondanks dat ik in de stad werk scheelt het mij reistijd. Ik kan werk en privé goed scheiden, heb een fijne werkplek waar ik me kan afsluiten. Complimenten aan onze manager, want we krijgen veel vrijheid. Aafje kiest er bewust voor om ook in de toekomst de combinatie te houden tussen thuis- en op locatie te werken. Zo willen we meer binding creëren met de locaties en kun je verder je werk indelen zoals jij vindt dat je het beste werkt.

Maar ik mis het wel erg om op kantoor te zijn. Met name de sociale contacten. Die heb ik natuurlijk privé ook, maar het contact met collega’s is voor mij heel belangrijk. Je mist een stukje teamgevoel wat je niet via de telefoon of videobellen creëert

"Zorgverleners zijn zo belangrijk, zij zijn de toegevoegde waarde.”

Owais, recruiter bij Aafje

Hoe ga je ermee om dat je je collega’s minder vaak “echt” ziet?
Als recruiter zijnde wil je zo veel mogelijk contact hebben, mensen zien. Al is het maar om te vragen hoe het gaat. Nu lossen we dat op door dagelijks te bellen. Even inchecken hoe het gaat of om te sparren. Verder heb ik met mijn collega recruiters één keer in de twee weken overleg, dan worden de belangrijke punten besproken. Het is een nieuwe manier van werken. Op het begin was het even wennen maar nu gaat het hartikke goed.

Vanuit Aafje werken jullie met zelfstandige zorgverleners. Wat zijn voordelen van het inzetten van zzp’ers?
Ik zie enorme voordelen als het gaat om het opvangen van een zwangerschapsverlof of langdurige ziekte. Financieel is dit interessant, plus je spreekt met de zzp’er een bepaalde tijd af dat hij of zij een onderdeel van het team wordt. Verder zijn zzp’ers heel bekwaam en proactief. Ze nemen hun werk erg serieus en leveren kwaliteit. Zzp’ers zijn hun eigen visitekaartje: doen ze het goed, worden ze terug gevraagd.

Wat is jouw visie op digitalisering in de zorg?
Digitalisering is altijd goed, maar het persoonlijk contact moet voorop blijven staan. Ik vind het belangrijk om elkaar in de ogen aan te kunnen kijken, lichaamstaal te kunnen aflezen. Zo kunnen wij als recruiters inschatten of een zzp’er past in het team en bij de zorgvraag die er ligt. Dus het versnellen van processen met digitalisering: ja, maar laten we wel het persoonlijke contact erin houden.

Wat vind je zo fijn aan het werken met Dytter?
Dytter luistert naar onze wensen, waar wij heen willen met onze organisatie. Ik word meegenomen in het proces en samen denken we aan de toekomst van de zorg. Het contact is fijn, er wordt snel geschakeld en de positieve energie overheerst. Het is altijd een feestje om met jullie te spreken. Voor Aafje is de functie Dytter Langdurig een hele fijne uitkomst. Aafje werkt naast onze first supplier met Dytter voor het invullen van de gaten in het rooster. Dytter Langdurig zetten we bijvoorbeeld in voor het opvangen van een zwangerschapsverlof.

Welke gouden tip wil jij delen met collega recruiters?
Enthousiasme is aanstekelijk, probeer hier altijd bewust van te zijn. En zorg ervoor dat jouw medewerkers gehoord worden. Zorgverleners weten vaak goed wat zij willen en kiezen bewust voor het werken in een bepaalde sector. Neem het serieus, kijk samen naar de mogelijkheden en zorg ervoor dat het personeel met plezier naar werk gaat. Zorgverleners zijn zo belangrijk, zij zijn de toegevoegde waarde.


Wil jij ook je verhaal of een mooie ervaring delen met je collega's?