Met een mooie achtergrond in de zorgsector kwam Nienke Nijhof in juli aan boord bij Dytter. Hoog tijd om haar aan je voor te stellen. In onze nieuwe blog vertelt Nienke meer over haar ervaring in de wereld van innovatie, technologie en zorg en vertelt ze over haar ambities bij Dytter.
Kun je wat vertellen over je achtergrond en ervaring met de zorgsector?
“Ik heb een master gedaan gericht op gezondheidscommunicatie en voorlichting aan Universiteit Twente. Daarna heb ik veel ervaring opgedaan in de wereld van innovatie, technologie en zorg. Ik ben echt een vrouw van de inhoud, binnen mijn werk ben ik het liefst verdiepend inhoudelijk bezig. Hiervoor heb ik gewerkt bij een aantal mooie organisaties, zowel in de profit als non-profit sector, zoals:
FocusCura
Bij FocusCura was ik Projectmanager van meerdere innovatie trajecten in de zorg. Daarnaast deed ik onderzoek aan Universiteit Twente naar eHealth voor mensen met dementie. In 2013 ronde ik mijn proefschrift af en heb ik de dokters titel behaald. (Dokter Nienke Nijhof, dus).
Vilans
Bij Vilans was ik senior-adviseur van verschillende grote technologische innovatie trajecten. Dat deed ik voor zorgorganisaties, ministerie VWS en EU-subsidie trajecten.
Bartimeus
Bij Bartimeus hield ik me bezig met programma management eHealth voor mensen met een visuele beperking. Ondertussen deed ik ook onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam naar de effecten van eHealth bij mensen met een visuele beperking."
En nu ben je terechtgekomen bij Dytter. Waarom heb je voor Dytter gekozen?
“Het grootste probleem in de zorg is mensen vinden die willen zorgen, zorgverleners dus. Daarvan kan je een stukje met eHealth, technologie en innovatie oplossen, maar mensen blijf je nodig houden. Ik werk dan ook heel graag mee aan dat maatschappelijke probleem. Na jaren in de wereld van eHealth te hebben gewerkt, wil ik nu ook graag meewerken aan het aan boord houden van de mensen in de zorg. Ik heb zoveel bevlogen en betrokken zorgverleners ontmoet de afgelopen jaren. Ik geloof er heilig in dat door mensen die werken in de zorg ook de vrijheid en waardering te geven die ze verdienen, ze graag blijven werken in de zorg. Kortom, ik geloof in de droom van Dytter en denk daar met mijn kennis en kunde aan bij te kunnen dragen.”
"Na jaren in de wereld van eHealth te hebben gewerkt, wil ik nu ook graag meewerken aan het aan boord houden van de mensen in de zorg."
Wat ga jij aanpakken bij Dytter?
“We hebben op dit moment ons boekingsplatform in de zorg, daarmee kan je zelfstandige zorgverleners boeken.We willen het platform flink gaan uitbreiden met het doel dat het voor elke zorgverlener bij een zorgorganisatie (in vaste dienst, flexwerkers of op zzp-basis) makkelijker wordt om je diensten meer af te stemmen op jouw agenda. Kortom; een revolutionaire manier van plannen waarbij er meer regie en vrijheid bij de zorgverleners komt te liggen. In de toekomst zul je ook vrijwilligers aan kunnen bieden via ons platform - of de klusjesdienst van de HUBO, om maar een voorbeeld te noemen. Daarmee wordt het Dytter platform uiteindelijk dé plek waar je alle zorgbehoeften kunt vervullen. Als programmamanager ga ik in samenwerking met een zorgorganisatie dit stuk van het platform ontwikkelen. Daarnaast wil ik samen met mijn collega Thijs beter gaan kijken naar andere innovatie kansen die er nog zijn voor ons platform én wie weet ga ik nog een stukje onderzoek doen, want het aantonen van wat voor moois we bij Dytter allemaal doen vind ik super waardevol.“
Meer over Nienke
Een tijdje terug werkten Bartimeus en Hogeschool van Amsterdam samen om meer onderzoek te doen naar eHealth en andere innovatieprojecten in de praktijk bij mensen met een visuele beperking. Nienke, destijds programma manager eHealth bij Bartimeus en als extern onderzoeker verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, leidde dit onderzoek.
“Waar moet je allemaal aan denken bij de inzet van eHealth om zoveel mogelijk impact te maken? Welke vragen moet je jezelf stellen? Welke partijen betrek je? Wij ontwikkelden vanuit verschillende bestaande frameworks een duidelijk framework. Deze is direct, snel en makkelijk toepasbaar in de zorg, waar tijd zeer schaars is. Met bruikbare methodieken voor evaluatie. Makkelijk te gebruiken door elke projectleider.”
Benieuwd? Klik hier om het artikel te lezen over het onderzoek. Hierin wordt uitgelegd waarmee rekening te houden bij de implementatie van eHealth. Bron: ICT&health nr 04/2022