Maak kennis met onze collega Thijs.

Gepubliceerd op
Leestijd 3 minuten

Maak kennis met de mensen achter Dytter.  Door tien vragen te stellen over werk, privé en wat er verder ter tafel komt geven we je een kijkje achter de schermen en leer je onze collega's nog beter kennen. Deze maand staat Thijs in de spotlight, hij zorgt voor de zorgorganisaties en het platform bij Dytter.

Hoe is jouw carrière bij Dytter begonnen?
Voor mij is het werkende leven begonnen in de zorg. Zes jaar lang heb ik in de ouderenzorg gewerkt, op de somatische afdeling. Ik heb dus letterlijk aan het bed gestaan. Van die zes jaar heb ik vier jaar met Gretha gewerkt. Zij vertelde mij destijds dat ze in gesprek was met Dytter en over de droom die Dytter heeft. Het sprak mij aan en het kwam op het juiste moment. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, wilde de zorg uit. De onregelmatige werktijden, het weinig tijd hebben voor cliënten en de matige waarderingen was onder andere waar ik tegenaan liep. In november 2018 had ik mijn eerste gesprek bij Dytter en in maart 2019 ben ik gestart. Eerst als zorgmanager, daarna doorgestroomd naar de sales als accountmanager en nu, met de uitbreiding in het sales team, ben ik Business Development manager.

Wat zijn jouw werkzaamheden?
Mijn titel klinkt heel duur, maar dat is het niet hoor. Vanaf het moment dat ik bij Dytter ben begonnen heb ik de doorontwikkeling van het platform en het bedrijf an sich mogen meemaken. Ik weet waar we vandaan komen, weet waar de behoeftes liggen en mag in de functie die ik nu bekleed meedenken over de toekomstvisie van Dytter. Met mijn ervaring in de zorg en kennis van het platform verzamel ik input en zet dit om in het bedenken van nieuwe functies. Dit doe ik niet alleen, maar ik zorg ervoor dat de juiste informatie bij de juiste collega’s terecht komt. Verder geef ik platform demonstraties aan (nieuwe) klanten, ondersteun ik gebruikers bij vragen over het platform, denk ik mee over de visie van Dytter en probeer ik hier en daar collega’s te helpen waar nodig. Ik ben een echte taalnerd, dus spellingcontroles doe ik regelmatig haha.

Werken bij Dytter betekent werken aan een droom. Wat is jouw droom?
Mijn droom is dat als mijn ouders op een leeftijd zijn dat zij zorg willen ontvangen, ze niet afhankelijk zijn van zorg die ze moeten regelen via lastige procedures maar dat zij dit via een app kunnen boeken. Zorg regelen zoals wij boodschappen doen, dat klinkt niet alleen goed, dat is het ook.

“Mijn droom: als mijn ouders op een leeftijd zijn dat zij zorg willen ontvangen, ze dit kunnen regelen via de Dytter app.”

Thijs, zorgt voor de zorgorganisaties en het platform

Binnen Dytter ken jij alle ins en outs over het platform. Je bent de verbindende factor tussen de gebruikers en onze developers. Is de verbindende factor zijn iets wat jou goed past?
Een volmondig ja! Op het werk zeker, mede daarom ben ik de zorg in gegaan. Ik vind het heel belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben. Dat collega’s blij zijn met wat ze doen, dat ze zin hebben om naar werk te gaan. Zodra ik merk dat zij overlopen spring ik in waar ik kan. Soms is een berichtje al genoeg, even checken hoe het gaat. Maar ook in de processen binnen Dytter vind ik het fijn de schakel te zijn tussen de teams. Het is tevens ook mijn valkuil, ik word ook wel het manusje van alles genoemd. Maar dat vind ik helemaal niet erg, het past me goed.

Als je een dag in de schoenen van een andere collega mag staan, wie zou dat dan zijn?
Oef dat is een lastige. Eigenlijk heb ik twee antwoorden. Qua persoon zou ik heel graag eens een dag in de schoenen van André willen staan. Of beter gezegd, in het hoofd van André willen kijken. Hij is een hele bijzondere, inspirerende man, met een kijk op het leven die niet veel mensen hebben. Ik heb enorm veel respect voor hoe hij dingen aanpakt en zou graag meer willen leren over hoe hij dingen zo goed aanvoelt. Op werk gebied zou ik wel eens een dag mee willen lopen op de afdeling marketing. Dit is een afdeling waar ik nog niet eerder heb gewerkt sinds ik bij Dytter ben, maar wel een afdeling waar ik veel mee schakel en me steeds meer interesseert.

Jouw passie is poolen. Kun je hier eens meer over vertellen?
Ik ben heel competitief aangelegd, wil overal de beste in zijn. Op mijn zesde ben ik begonnen met voetballen, wat ik tot mijn zeventiende heb volgehouden. Hier ben ik noodgedwongen mee gestopt, omdat ik ging werken in de zorg. De combinatie met vaste train- en wedstrijdmomenten en onregelmatige werktijden ging helaas niet meer. Maar stilzitten is niks voor mij en dus ging ik op zoek naar iets anders. Eén ding was zeker, er moest een competitie-element in zitten. In mijn vrije tijd ging ik wel eens poolen met vrienden in de kroeg, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat ik dit ook als sport kon beoefenen. Tot ik een keer in een poolcafé kwam en mij werd gevraagd of ik aan een try out toernooi zou willen deelnemen. Ik won dat toernooi en werd onderdeel van het team. Het was leuk, ik wilde beter worden (hallo competitie-element) en heb mijn tanden erin gezet. Met resultaat, inmiddels heb ik op twee Nederlands Kampioenschappen en een aantal andere grote toernooien mogen spelen. Vanaf vandaag mag ik weer trainen, hopelijk komt de competitie ook snel op gang. Dan zie je mij wel weer drie keer per week aan de pooltafel staan. Ik kan niet wachten!

Ben jij de volgende collega die in de spotlight staat?

Aan welke huishoudelijk klus heb jij echt een hekel?
Strijken. Niet echt heel handig, ik heb dagelijks een overhemd aan. Mijn gemiddelde tijd voor het strijken van één overhemd is zo’n 20 minuten, daarentegen is de gemiddelde tijd wanneer er na het aantrekken weer een kreukel in zit 20 seconden. Maar gelukkig is er oplossing, overhemden die je niet hoeft te strijken. Ideaal!

Kun je ons iets vertellen wat zelfs collega’s nog niet weten?
Ik ben vrijwilliger voor een organisatie genaamd de Klepper. Zij organiseren dagjes uit voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dan gaan we bijvoorbeeld naar een dierenpark of museum. Ik vind dit zo mooi om te doen, dan gaat mijn zorghart weer even sneller kloppen. Het is voor mij zo’n kleine moeite, terwijl het voor de mensen met wie we weg gaan een heel groot gebaar is. De waardering die je op zo’n dag krijgt geeft zoveel voldoening.

Waar sta jij in je carrière over 20 jaar?
Over 20 jaar ben ik Chief Operations Officer. Hopelijk bij Dytter, want dan is mijn droom uitgekomen. Ik denk dat die functie goed bij mij past, als verbindende factor behoud ik het overzicht en zorg ik dat iedereen op zijn of haar plek zit. En als manusje van alles hoop ik met mijn kennis iedereen een beetje extra te kunnen ondersteunen.

Als slotvraag: wie moet er volgende maand in de spotlight staan? En welke vraag zou je deze collega willen stellen?
Luisa, jij mag volgende maand in de spotlight staan. En dan zou ik graag het volgende van jou willen weten: Wat wilde je worden toen je vroeger klein was?