Maak kennis met de mensen achter Dytter. Door tien vragen te stellen over werk, privé en wat er verder ter tafel komt geven we je een kijkje achter de schermen en leer je onze collega's nog beter kennen. Deze maand staat Luisa in de spotlight, zij bouwt aan de techniek bij Dytter.
Hoe is jouw carrière bij Dytter begonnen?
Via Indeed. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in de IT, bij voorkeur bij een start-up. Via Indeed kwam ik de vacature van Front-End Developer tegen en heb ik gesolliciteerd. De gesprekken gaven me meteen een goed gevoel en de waarde die ik kan toevoegen aan de zorg sprak mij meteen aan. Ik herinner me dat ik tegen mijn vriendin zei: ‘Dytter is waar ik wil werken'. Ik kan mezelf ontwikkelen, hou van snel groeien en het werk wat ik doe heeft impact.
Wat zijn jouw werkzaamheden?
Als Front End Developer werk ik aan de uitstraling van het platform én zorg ik ervoor dat het werkt zoals het hoort te werken. Verder zijn we als team altijd bezig met het bedenken van nieuwe functionaliteiten, iets wat ik erg leuk vind om te doen. Dan bedenk ik ook direct hoe zo’n nieuwe functionaliteit eruit moet komen te zien.
Werken bij Dytter betekent werken aan een droom. Wat is jouw droom?
Mijn droom: werken in een bedrijf waar ik blij van word, een bedrijf waar ik me echt thuis voel. En dat is bij Dytter, dus mijn droom is werkelijkheid. Werk is een groot onderdeel van je leven, voor mij is het heel belangrijk dat het goed voelt en dat ik iedere dag met plezier mijn bed uit stap. Mijn collega’s van Dytter zorgen voor het ‘thuis’ gevoel, ze zijn vriendelijk, altijd vrolijk en behulpzaam. Ik voel me comfortabel, ook al kom ik niet uit Nederland en is de taal soms nog een uitdaging.
Ik geloof in de droom van Dytter, zeker ook in het buitenland. In Brazilië bijvoorbeeld, waar ik vandaan kom, is het lastig om goede zorgverleners te vinden. Voornamelijk kwalitatief goede zorgverleners die te vertrouwen zijn. Dit is wat Dytter waarborgt. Het product geeft waarde aan de wereld, dat vind ik een heel mooi idee en daar werk ik graag aan.
"Dytter geeft waarde aan de wereld, dat vind ik een heel mooi idee en daar werk ik graag aan”
Binnen Dytter sleutel jij iedere dag aan onze techniek. Een mannenwereld, waar jij als vrouw je mannetje staat. Heb je altijd al in de IT gewerkt?
Nee helemaal niet. Ik heb heel veel verschillende banen gehad. Zo werkte ik in de hospitality, de HR en heb ik een tijd in het bedrijf van mijn vader meegewerkt. In 2018 ben in de IT begonnen, nu drie jaar geleden. Ik zocht iets waar ik blij van werd, waar ik energie van kreeg. Dus begon ik met leren door te starten met een internship. Daar kwam ik erachter dat ik hou van dingen bouwen, en vooral ook bezig te zijn met hoe het eruit ziet. Het is belangrijk dat technologie te begrijpen is, eenvoudig in gebruik en dat het waarde toevoegt.
En die mannenwereld, dat klopt. Ik kan me niet herinneren dat ik een directe vrouwelijke collega in mijn team heb gehad. Ik ben eraan gewend en werken met mannen is fijn. Natuurlijk zou het leuk zijn als we het aantal vrouwen kunnen verhogen, dat meer vrouwen gaan werken in de IT. Ik kijk uit naar onze tweede vrouwelijk collega bij development. Dus ladies, solliciteren maar!
Als je een dag in de schoenen van een andere collega mag staan, wie zou dat dan zijn?
Ik vind mijn eigen baan zo leuk, dus echt wisselen om de werkzaamheden nee. Maar ik zou wel eens een dag Gretha willen zijn, om met de zorgverleners te praten. Direct praten met de klant, in dit geval de zzp’er, geeft mij nieuwe ideeën voor de ontwikkeling van het platform. En Gretha is heel grappig, positief, zorgzaam. Waarom zou je haar niet willen zijn?
Jij bent geboren in Brazilië en woont nu sinds twee jaar in Amsterdam. Vertel eens, waarom Nederland?
Twee jaar inderdaad. Het is alsof het gister was dat ik naar Nederland verhuisde en in Amsterdam ging wonen. Helaas heb ik vanwege corona nog niet veel van de stad mogen genieten maar het wordt alleen maar leuker. De eerste keer dat ik kennis maakte met Nederland was in 2017. Ik woonde destijds in Ierland en ging op vakantie naar Nederland. Het voelde meteen zo vertrouwd en ik voelde me veilig. Nederland is ontwikkeld, alles is goed georganiseerd. Vanuit Brazilië ben ik naar Ierland verhuisd om Engels te leren. Vervolgens ben ik daar begonnen aan mijn studie en heb ik daar in totaal vijf jaar gewoond. Het was tijd voor iets anders en na mijn vakantie in Nederland was dit het land waar ik heen wilde. Ik bedoel, alleen al voor de kaas en de koeien in de wei wil je hier wonen toch?
Ben jij de volgende collega die in de spotlight staat?
Aan welke huishoudelijk klus heb jij echt een hekel?
Ik heb een hekel aan opruimen. Maar gelukkig is mijn vriendin hier een ster in, Ik hou van koken, zij houdt van opruimen. Dus ik kook, zij ruimt op. Perfecte combi toch?
Kun je ons iets vertellen wat zelfs collega’s nog niet weten?
Een verhaal van vroeger, dat weten ze denk ik nog niet. Ik was op het strand en een jongeman was aan het vissen. Heel onschuldig, dus ik sprong het water is. Op dat moment viste hij niet een vis maar mij. Hij had mijn voet beet. Die haak zat vast en ik spartelde om de aandacht te trekken. Die visser zag ik letterlijk zijn lijn binnenhalen, haha het was een relatief zware vangst. Uiteindelijk had hij het door en heeft me bevrijd van de haak. Ik heb daarna nooit zelf gevist, op de een of andere manier lijkt het me niet zo'n goed idee. Je weet nooit wat je aan de haak slaat.
We zijn bijna aan het einde, maar niet zonder de vraag van Thijs te stellen: Wat wilde jij worden toen je vroeger klein was?
Oef, heel veel. Ik had veel creativiteit en fantasie, dus wilde van alles worden. Psycholoog, filosoof, psychiater, meubelmaker, designer. Ook had ik altijd al interesse in het maken van websites. Nou, die laatste twee zijn aardig gelukt. De rode draad is in ieder geval creativiteit en mensen helpen, in dit geval door het bouwen van technologie wat de zorg efficiënter, eenvoudiger en betaalbaar maakt.
Als slotvraag: wie moet er volgende maand in de spotlight staan? En welke vraag zou je deze collega willen stellen?
Jordi. Hem zou ik het volgende willen vragen: Als je één superkracht mocht bezitten, welke zou je kiezen?