Maak kennis met onze collega Gretha.

Gepubliceerd op
Leestijd 4 minuten

Maak kennis met de mensen achter Dytter. Door tien vragen te stellen over werk, privé en wat er verder ter tafel komt geven we je een kijkje achter de schermen en leer je onze collega's nog beter kennen. Deze maand staat Gretha in de spotlight, zij zorgt voor de zorgverleners  bij Dytter.

Hoe is jouw carrière bij Dytter begonnen?
Op 1 november 1999 ben ik gestart als zelfstandig zorgverlener in Amersfoort en omstreken. Als zelfstandig zorgverlener werkte ik voor verschillende sectoren: o.a. de kraamzorg, terminale zorg, wijkzorg en gezinszorg. Altijd met veel passie en plezier, want mijn hart ligt bij de zorg. In 2018 ben ik via een kennis in contact gebracht met André Piso (oprichter van Dytter). Ik dacht, in eerste instantie, om als zzp’er aan de slag te gaan in de regio Amsterdam. Maar als snel bleek dat André wilde dat ik bij het platform Dytter kwam werken, als ervaringsdeskundige uit het vakgebied. ’Ja dat ga ik doen!’ dacht ik en kort daarna ben ik aan de slag gegaan. En inmiddels zijn we alweer drie jaar verder!

Wat zijn jouw werkzaamheden?
Samen met Joey, Nick en Emma vorm ik het team Community Management. Dit houdt in dat wij verantwoordelijk zijn voor de community van Dytter. Wij helpen, informeren en ondersteunen de zpp'ers en planners waar nodig. Door onze functie zijn we veel in contact met de doelgroep. Super leuk en leerzaam. Binnen het team richt ik me voornamelijk op de planners. Daarnaast houd ik controle op de screening en kwaliteit van onze zorgverleners en denk ik mee in de ontwikkelingen van het platform. En als zorgverlener in hart en nieren zorg ik ook graag voor het team. Dus een vers gekookt eitje bij de lunch kan zomaar eens van mij zijn.

Werken bij Dytter betekent werken aan een droom. Wat is jouw droom?
Mijn grote droom, samen met mijn partner, was om een kleinschalig woonproject te starten. Dit komt eigenlijk voort uit een onderliggende droom, namelijk verschil maken in de zorg. Zowel ik als mijn partner zijn werkzaam in de zorg en zien veel dingen om ons heen die wij anders zouden willen. Hiermee bedoel ik dat ik zelf iets zou willen veranderen aan de problematiek waar ik tegenaan liep. Helaas heb ik deze droom achter mij moeten laten om verschillende redenen. Dytter zorgt ervoor dat ik alsnog kan werken aan mijn droom: verschil maken in de zorg. Zo is de cirkel toch weer rond.

"Mijn droom om een kleinschalige woonvorm op te zetten heb ik los gelaten, maar met Dytter kan ik alsnog verschil maken in de zorg. Zo is de cirkel toch weer rond."

Gretha, zorgt voor de zorgverleners

Als je een dag in de schoenen van een andere collega mag staan, wie zou dat dan zijn?
Oei, wat een lastige vraag. Omdat ik als één van de eerste medewerkers bij Dytter ben begonnen heb ik al veel dingen mogen doen en ontdekken. Maar als ik dan toch mag kiezen zou het de baan van Bart of Jordi zijn, één van de developers bij Dytter. Zij bouwen in de basis aan hetgeen waar ik verschil mee wil maken. Je moet de vertaalslag kunnen maken van een droom naar iets concreets. En dan ook nog met een creatieve kwinkslag, want het bestaat nog niet. Ik denk dat deze baan veel voldoening geeft, er hangt veel vanaf. Verder verwacht ik dat je als developer veel minder contact hebt met mensen dan wat ik nu heb binnen Community Management. Ik zou graag eens willen ervaren hoe dat is.

Jij staat ’s ochtends om zes uur op om eerst een uur te wandelen. Vertel eens, ben jij een echt ochtendmens?
Ja! Ik heb 's ochtends veel energie. Iedere dag zie ik als een nieuwe start. Zo sta ik ook op, gister was gister, vandaag is vandaag. Je kunt op ieder moment van de dag opnieuw beginnen, maar voor mij voelt de ochtend echt als een nieuw begin. Het werkt, en het is goed voor me. Ik vind het fijn om voordat de (werk)dag begint tijd voor mezelf te nemen. Tijdens de wandelingen kan ik zelf kiezen waar ik zin in heb: met muziek of zonder muziek, een podcast of een luisterboek. De ene ochtend ga ik wandelen, de volgende hardlopen of soms fietsen. En ik maak er altijd een spelletje van: ik loop de route andersom, spring om de drie tegels naar de volgende tegel, fantaseer wat er achter de deuren gebeurt. Zo begeef ik me in mijn eigen wereld, met mijn eigen fantasie, terwijl ik geniet van de wereld die ontwaakt.

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
Zaterdagochtend zet ik geen wekker, ik word rond 7.00 - 8.00 uur wakker. Dan drink een glas met groene poeder, trek ik mijn sportkleding aan en ga sporten. Na het sporten doe ik een stukje huishouding: de was. Belangrijk in het weekend zijn de koffiemomenten. Ik maak er echt een moment van. Ga even zitten, klets bij of geniet van het uitzicht buiten. Daarna even lekker de stad in, wat boodschappen doen en lekkere dingen in huis halen als we een avond thuisblijven. We koken in het weekend uitgebreider, winter barbecueën vind ik bijvoorbeeld heel erg leuk. 's Avonds plof ik graag op de bank voor een goede film of spreken we af met vrienden voor een gezellige borrel. Zondagochtend idem dito: geen wekker en in beweging. Dit kan ook een stuk wandelen of fietsen zijn. Lekker laat ontbijten met broodjes uit de oven en uiteraard goede koffie. Ook bezoek ik graag mijn familie op zondag. Anders dan op zaterdag ga ik vroeg naar bed. Uiterlijk om 22.00 uur, want de volgende ochtend sta ik om 6.00 uur weer op!

Aan welke huishoudelijk klus heb jij echt een hekel?
Koken. Maar dit komt vooral omdat mijn partner heel goed kan koken en ik dus lekker kan aanschuiven. Ideale combinatie toch?

Ben jij de volgende collega die in de spotlight staat?

Kun je ons iets vertellen wat zelfs collega’s nog niet weten?
Ik trad vroeger op als clown. Voor de lol, op bijvoorbeeld kinderfeestjes. Ik heb zelfs de opleiding CliniClowns gedaan, maar dit heb ik uiteindelijk niet afgemaakt. Ook ben ik een keer naar het buitenland gegaan om daar als clown op te treden voor kinderen. Wel een grappig verhaal eigenlijk, de kinderen daar waren namelijk helemaal niet zo enthousiast over mijn komst. Ze bleken, in tegenstelling tot de kinderen in Nederland, bang te zijn voor clowns. Het leuke aan het clown zijn vond ik het enthousiasme dat je terug kreeg van de kinderen. Ze kunnen ontzettend blij worden, aan je lippen hangen en je meenemen in hun fantasiewereld. Plus, je kunt zelf lekker gek doen.

Welke tip zou jij een zelfstandige zorgverlener willen meegeven?
Ik zou de zzp’er graag twee tips willen meegeven:
Als ondernemer: Blijf bij de tijd en houd je zaken op de rit. Als zelfstandig ondernemer moet je zelf zorgdragen voor je certificaten, financiën en agenda. Zorg dat je dit op orde hebt zodat je met alle energie de zorg kan leveren waar jij voor staat.
Als persoon: kies waar jij blij van wordt. Je bent je eigen baas en kunt dus zelf kiezen voor de diensten en soorten zorg waar jij plezier aan beleeft. Maak er gebruik van!

Als slotvraag: wie moet er volgende maand in de spotlight staan? En welke vraag zou je deze collega willen stellen?
Ik zou van Tara willen weten waar zij heel erg blij van wordt. Wat maakt haar dag altijd goed? Dus Tara, jij mag volgende maand in de spotlight!