Innovatie in de zorg: vijf voordelen.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

We regelen meer en meer online: van het bestellen van de boodschappen tot het boeken van een vakantie. Het zorgt voor gemak, scheelt tijd en geeft vrijheid, want je regelt het waar en wanneer het je het beste uitkomt. Ook in de zorg is digitalisering al jaren een actueel onderwerp. Want waar het administratief toeneemt blijft de cliënt uiteindelijk degene waar het om draait. Die verdiend het om altijd en overal goede zorg te kunnen ontvangen. Door het inzetten van moderne technologie maken we samen met zorgorganisaties een enorme efficiëntieslag. Dit zijn de voordelen.  

1. Altijd en overal snel jouw flexibele schil op- en afschalen.
Technologie kent geen kantoortijden of lunchpauzes. Die is altijd en overal beschikbaar, juist wanneer jij wilt. En dat zorgt voor flexibiliteit, hetgeen wat zo belangrijk is in de zorg. Met het digitaliseren van je planning kun je de zorg nog sneller opschalen of vervangen. Er is geen tussenpersoon meer nodig wie je moet bellen, je kijkt online en selecteert de geschikte zorgverlener.

2. Grip op je kosten.
Geen winkelpanden of tussenpersonen. De slimme technologie maakt de match en zorgt ervoor dat de planner rechtstreeks met de zorgverlener kan schakelen. Doordat er minder tussenschakels nodig zijn, blijven de kosten laag. De planner heeft regie over wie hij of zij inzet en deprijzen zijn altijd zichtbaar. Dat zorgt voor transparantie en dus grip op je kosten.

3. Ontlasten van je medewerkers.
Zorg regelen met één druk op de knop, dat is de toekomst. Door het inzetten van slimme technologie wordt de beste match gemaakt op basis van je wensen en voorkeuren. Geef aan voor welk opleidingsniveau je waar en wanneer iemand zoekt en het platform doet de rest. Het bellen met verschillende uitzendbureaus of doorspitten van die stapel CV's is daarmee verleden tijd. Het is misschien in het begin even wennen, maar voor je het weet wil je niet meer anders.

4. De kwaliteit van zorgpersoneel bewaken.
De kwaliteit van de zorgverleners is goed te controleren door het online screenen van diploma’s en andere zzp-gegevens. Zo wordt het KvK-nummer direct bij de databank gecheckt op echtheid. Ook wordt er bijgehouden wanneer documenten verlopen. Handig, als het bijvoorbeeld gaat om scholing. De zorgverlener krijgt automatisch bericht wanneer een certificaat bijna verloopt met het verzoek deze op tijd te vernieuwen.

5. De mogelijkheden van technologie zijn (bijna) oneindig.
Technologie groeit met je mee en kan worden aangepast naar jouw wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om andere systemen waar je al mee werkt te koppelen, zodat je alles in één omgeving houdt. En wil je naast het opschalen van je flexibele schil dezelfde tool gebruiken voor de planning van je eigen medewerkers? Geen probleem. De technologie is net zo flexibel als jij.

Flexibiliteit in de zorg, gefaciliteerd door technologie. De perfecte match, al zeggen we het zelf. Waarom? Omdat iedereen goede en betaalbare zorg verdient.


Gepubliceerd op Het Ondernemersbelang op 12 maart 2021

Om verder te lezen.

Je personeelstekort ís geen personeelstekort: zo los je het echte probleem op.

Hebben ze bij jouw zorgorganisatie een tekort aan personeel? Dan zit je in hetzelfde schuitje als zo’n beetje alle andere zorgorganisaties in Nederland.

Dit zijn dé drie kansen voor de zorg in 2023.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.

Zorg voor meer capaciteit en verminder je zorgkosten.

Het verdelen van het budget van zorgverzekeraars binnen zorgorganisaties is ieder jaar een uitdaging. Des te belangrijker om efficiënt met het geld om te gaan. Lees hier hoe wij daar uitkomst bij bieden.

Het is tijd de zorg los te breken uit het systeem waarin het gevangen zit.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.