Geen tekort aan personeel, maar aan technologie.

Gepubliceerd op
Leestijd 3 minuten

We worden steeds ouder. En wie oud wordt, blijft langer thuis wonen. Niet zo gek dus dat de zorgkosten in 2019 met 5,2% stegen - en de komende jaren verder stijgen. Tegelijkertijd kiezen minder mensen voor een baan in de zorg en neemt het aantal werknemers dat de zorg verlaat juist toe. Een personeelstekort dus, zou je zeggen. Maar bij online zorgplatform Dytter denken we dat niet meer personeel de oplossing is, maar meer technologie.

Uit onderzoek van stichting Het Potentieel Pakken blijkt namelijk dat ongeveer een kwart van alle werknemers in de zorg meer uren wil werken - Nederland telt 900.000 parttime zorgverleners. En dan is er nog een onderzoek van SoloPartners, brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Daarin staat dat 13% van de zzp’ers in de zorg voor zichzelf is begonnen om meer uren te kunnen maken. Overigens geeft 21% van hen aan minder tijd te willen besteden aan administratie, en meer aan mensen.

Meer capaciteit met slimmere technologie
Er zijn dus veel meer uren beschikbaar dan we gebruiken. Bovendien gaan onnodig veel uren naar zaken als planning en administratie. Zonde, want er is een oplossing voor: technologie. Zo maakt online zorgplatform Dytter het voor organisaties bijvoorbeeld mogelijk om slimmer te plannen, door handig gebruik te maken van data. Organisaties plannen zo niet alleen binnen teams, maar ook tussen teams en zelfs over verschillende zorgorganisaties heen. De planning gaat zo sneller, en belangrijker nog, de puzzel zit slimmer in elkaar. Daardoor worden die extra uren die mensen willen werken, ook daadwerkelijk benut.

Ouderen aan de app
En met slimme technologie is nog veel meer mogelijk. Nu al boeken zorgorganisaties via Dytter snel en makkelijk zelfstandige zorgverleners. À la minute capaciteit opschalen en afschalen is daardoor een stuk makkelijker geworden. En in de nabije toekomst boeken ouderen via Dytter hun eigen thuiszorg, zonder tussenkomst van andere partijen. Gewoon met een app. De hoogste tijd, want inmiddels is 30% van de ouderen in Nederland digitaal vaardig.

Conclusie: de technologie is er klaar voor de zorg slimmer, efficiënter én beter te maken. Tijd om die technologie te omarmen - Dytter is al een heel eind op weg.

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?
Plan een vrijblijvende afspraak in met Jorn en dan spreken we elkaar snel.

Om verder te lezen.

Je personeelstekort ís geen personeelstekort: zo los je het echte probleem op.

Hebben ze bij jouw zorgorganisatie een tekort aan personeel? Dan zit je in hetzelfde schuitje als zo’n beetje alle andere zorgorganisaties in Nederland.

Dit zijn dé drie kansen voor de zorg in 2023.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.

Zorg voor meer capaciteit en verminder je zorgkosten.

Het verdelen van het budget van zorgverzekeraars binnen zorgorganisaties is ieder jaar een uitdaging. Des te belangrijker om efficiënt met het geld om te gaan. Lees hier hoe wij daar uitkomst bij bieden.

Het is tijd de zorg los te breken uit het systeem waarin het gevangen zit.

In onze columnreeks werpt Dytter-oprichter André elk kwartaal een scherpe blik op de zorg en de stand van zaken rond de revolutie die wij daarin ontketenen met ons platform.