Het persoonlijke verhaal van oprichter André Piso. "Het idee voor Dytter begon met mijn vader. Hij was toen begin 70 en had Alzheimer, waardoor hij langzaam maar zeker zichzelf zou verliezen. Zijn geheugen en taal gingen snel achteruit en hij werd volledig afhankelijk van mijn moeder. Die rol van mantelzorger viel haar steeds zwaarder."
Help!
"Helaas woonden mijn ouders niet bij mij om de hoek. Meestal kon ik dus alleen vanaf afstand hulp bieden. Maar dat was veel lastiger dan ik dacht. Dat bleek wel toen mijn moeder belde, omdat het echt niet meer ging. Zowel mijn vader als zij hadden ernstig behoefte aan hulp. Het ging gewoon niet meer. Ik ben online hulp gaan zoeken, maar werd van het kastje naar de muur gestuurd. Moest eindeloos formulieren invullen. En ondertussen bleef de hulp uit."
Hoe Uber inspiratie gaf voor een zorgapp.
"Dat is toch raar, bedacht ik. Je boekt via Uber zo een taxi. Je regelt online met het grootste gemak een hotel, hypotheek of verzekering. Dan moet het toch ook mogelijk zijn eenvoudig hulp of zorg te boeken? Gewoon, via een app waarop je op basis van je eigen wensen, iemands profiel en de beoordelingen van andere gebruikers een keuze maakt?"
Met één druk op de knop.
"Dat was in 2014 de aanleiding om Dytter te starten. Want ik ben super trots op de goede zorg in Nederland, maar het mag best wel wat sneller en betaalbaarder. Deze innovatieve, maar eenvoudige app matcht gescreende, zelfstandige zorgprofessionals met zorgorganisaties. En vice versa. Met één druk op de knop."
Dytter werkt.
"Dytter werkt. Gekwalificeerde zelfstandigen in de zorg registreren zich en bepalen zelf wanneer en waar ze willen werken én tegen welk uurtarief. Geïnteresseerde zorgorganisaties nemen vervolgens rechtstreeks contact met ze op. Bij ziekte of calamiteiten plaatsen organisaties een spoedopdracht. De eerste zorgverlener met het gevraagde opleidingsniveau die de dienst accepteert, komt meteen werken. Makkelijk, snel en efficiënt. Ook de administratie is voortaan een fluitje van een cent. Zo maken we de zorg betaalbaar en dringen we het tekort aan zorgverleners terug."
De juiste zorg voor iedereen.
"We groeien hard. Talloze zorgorganisaties en duizenden zorgverleners hebben zich aangesloten, hier in Nederland, en sinds 2021 ook in Duitsland en Noorwegen. Een droom die uitkomt. Onze ultieme droom, een wereld waarin mensen zelf hun eigen zorg boeken, dat is voor nu nog (nabije) toekomstmuziek. Maar de revolutie, die is ontketend."