De week van software developer Giovanni.

Gepubliceerd op
Leestijd 2 minuten

Achter de schermen wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe zorgverlener app. Nog beter, nog sneller en nog slimmer. Een van de knappe koppen die hieraan werkt is software developer Giovanni. Maar behalve dat werkte Giovanni ook als zzp'er in de zorg én heeft hij zelfs zijn eigen modemerk gehad. In deze blog neemt Giovanni je mee in een typische (werk)week en vertelt hoe hij uiteindelijk is gekomen waar hij nu is.

Van modemerk naar IT.
In het pre-coronatijdperk was ik eigenaar en oprichter van een minimalistisch modemerk. Het begon allemaal met het bouwen van een website waarop ik petten verkocht. Voor ik het wist had ik meerdere volledige collecties, modeshows en was ik actief binnen de Benelux. Alles liep op rolletjes totdat we in lockdown gingen. In die periode wilde ik meer zekerheid hebben. Daarom ging ik aan het werk in de zorg als zelfstandig zorgverlener. Ik ben voornamelijk werkzaam geweest als Voedingsassistent en Helpende Plus binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Mijn werk bestond voornamelijk uit het ondersteunen, en verzorgen van cliënten en het verstrekken en toedienen van medicatie. Die periode in de zorg heeft mij ontzettend veel inzichten gegeven waardoor ik meer over de mens en mezelf te weten ben gekomen. De dagen waren nooit hetzelfde en samen met de cliënten maakten we van elke dag een feest.

Werken in de zorg gaf me veel voldoening, maar ik miste creativiteit en innovatie binnen het werk. Ik wil het liefst de wereld verbeteren op een grotere schaal, daarom ben ik gaan kijken of ik mijn creativiteit op een andere manier kon uiten. Wat mij enorm aantrok is het vermogen om van niets, iets te maken en te denken in oplossingen. Met die insteek ben ik op zoek gegaan naar een carrière binnen de IT. Omdat ik de zorg van dichtbij heb ervaren leek het me een logische keus om met technische inzichten de zorg te verbeteren. En zo kwam ik bij Dytter terecht, waarbij alles samenkomt en er wordt gezorgd voor innovatie binnen de zorgsector.

"Omdat ik de zorg van dichtbij heb ervaren leek het me een logische keus om met techniek de zorg te verbeteren."

Giovanni Hislop

Maandag en dinsdag: op het hoofdkwartier.
Mijn dag begint altijd om 07:00 in de sportschool. Die zit gelukkig bij mij in de straat, waardoor ik geen smoesjes kan hebben om niet te gaan. Na een uurtje sporten maak ik me klaar voor werk en rijd ik van Amsterdam naar ons kantoor in Utrecht.

Als front-end developer bij Dytter richt ik me op het ontwikkelen en ontwerpen van de ‘voorkant’ van softwaretoepassingen. Met de voorkant wordt bedoeld dat de software die ontwikkeld wordt, zichtbaar is voor de gebruiker. Denk maar aan mobiele- en webapplicaties. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld aan de vernieuwde app voor onze zorgverleners.

Eenmaal op kantoor aangekomen kantoor begin ik de dag met een bakje koffie en sluit ik aan bij de stand-up van team Innovations. In die stand-up vertellen we aan onze teamgenoten wat we hebben gedaan en wat er verder op de planning staat. De maandagen staan meestal vol met afspraken of sprint meetings, waarin we op een productieve manier problemen tackelen en onze taken verdelen over sprints van 2 weken. Daarna werk ik mijn mailbox bij, om een chaos aan het eind van de week te voorkomen.

Na mijn mailbox te hebben bijgewerkt ga ik aan de slag met al eerder ingediende “pull requests”. Een pull request is een verzoek om de code te wijzigen in een project. Die wijzigingen kunnen de oplossing zijn voor een bug, maar kunnen ook een nieuwe functie of design aanpassing zijn. Afhankelijk van het probleem kan dit aardig wat tijd in beslag nemen. Daarnaast houd ik me ook bezig met het beoordelen van verzoeken van mijn collega’s. Ik vind dat fijn om te doen als ik op kantoor ben omdat ik dan snel kan schakelen. Om half 1 is het lunchtijd en schuift iedereen gezellig aan bij de familietafel om te eten. Na de lunch zet ik Spotify aan en werk ik in complete focus-mode aan de doorontwikkeling van het platform. Voor ik het weet is de dag om en zit ik weer in de auto naar Amsterdam.

Woensdag en donderdag: groetjes uit Amsterdam.
Ookal werk ik woensdag en donderdag thuis, ook deze dagen start ik om 07:00 in de sportschool met volle focus en een goede podcast om de dag positief te beginnen. Tijdens mijn oefeningen probeer ik mijn dag en rest van de week te visualiseren. Na het sporten jog ik even langs de supermarkt voor een ontbijtje, maak ik me klaar en sluit ik exact om 9:30 aan om deel te nemen aan de stand-up. Op deze dagen heb ik minder meetings, waardoor ik meer tijd heb om in de ontwikkeling van het platform te duiken. Mijn werk is vooral goed onderzoeken, kijken naar bestaande oplossingen en het bedenken van nieuwe. Ik wil altijd precies weten hoe dingen in elkaar zitten. Mijn collega’s zeggen altijd: “je hoeft het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden, je moet gewoon zorgen dat je creatief bent.” Wanneer je erin slaagt om iets moois te creëren geeft dat toch wel een gevoel van voldoening.

Rond half 1 loop ik een rondje door het Oosterpark zodat ik even achter mijn scherm vandaan ben en weer met een frisse blik naar bepaalde problemen kan kijken. Donderdag om half 6 is het tijd voor weekend. Meestal zoek ik mijn vrienden op of ga ik langs bij familie in Almere. Op naar een nieuwe week.


Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op ons platform? Schrijf je dan via onderstaand formulier in voor de nieuwsbrief.