Alleen de beste handen aan het bed.

Gepubliceerd op
Leestijd 3 minuten

Goede zorgverleners die goede zorg verlenen. Dat is toch wat je wilt als zorgorganisatie? Bij nieuwe medewerkers kan dit even spannend zijn. Wel zo fijn dus om te weten wie je in huis haalt en wat ze kunnen. Dytter zorgt voor gekwalificeerd en betrouwbaar personeel door de zorgverleners te screenen. Scheelt jou ook weer tijd die je waarschijnlijk goed ergens anders voor kan gebruiken. Hoe het screening proces in zijn werk gaat lees je in deze blog.

Waarom wij dit voor je doen.
Iedereen vind het fijn om te weten waar ze aan toe zijn, toch? Net als jij vinden we kwaliteit belangrijk. Kwaliteit van de zorgverlener en de zorg die hij of zij verleent. Dat zorgt voor tevreden cliënten, tevreden organisaties en tevreden medewerkers. We vinden het fijn om de screening uit handen te nemen, zodat jij je tijd in belangrijkere dingen kan steken: de roosters maken zichzelf niet, en die bak koffie komt niet vanzelf op! Zo kan iedereen lekker snel door. Komt de zorgverlener door de screening heen? Dan kan hij of zij binnen een paar dagen aan de slag en heb jij de gaten in het rooster binnen no-time opgevuld. Ook vroegen we Community Manager Joey - die de screenings doet - het een en ander:

Hoe verloopt het screening proces?
Wanneer een zorgverlener zich wilt inschrijven om aan de slag te gaan bij Dytter, kunnen ze een account aanmaken via de website. Zodra de zorgverlener een account heeft aangemaakt worden er persoonlijke gegevens, bedrijfsgegevens en documenten opgevraagd. Er wordt gecheckt of de zorgverlener de juiste documenten heeft en of ze nog geldig zijn. Met andere woorden: is hij of zij bevoegd en bekwaam om zorg te verlenen. Om welke documenten dit gaat, hangt af van het ingevulde niveau. Sommige documenten moet door iedereen worden aangeleverd, sommige alleen door bepaalde niveaus.

We zetten ze op een rijtje:

  1. KvK-nummer
  2. Een kopie van je zorgdiploma
  3. Een kopie van je identiteitsbewijs
  4. Een Verklaring Omtrent Gedrag
  5. Kopie bewijs aansluiting geschilleninstantie
  6. Vanaf mbo 2+: kopie certificaten van bijscholing
  7. Vanaf mbo 4: BIG-registratienummer

Vanaf niveau 3 komt daar Verpleegtechnische Handelingen bij en vanaf niveau 4 ook de Voorbehouden handelingen.

"Binnen drie werkdagen krijgen de zorgverleners een terugkoppeling van ons."

Joey, doet de screenings

Wat gebeurt er wanneer alles is aangeleverd?
Zodra de screening binnen komt en voor de volle 100% is ingevuld, gaan wij er mee aan de slag. Binnen 3 werkdagen krijgen de zorgverleners een terugkoppeling van ons. Bij een goedkeuring sturen wij een appje zodat ze meteen een contactpersoon hebben waarbij ze terecht kunnen met vragen of opmerkingen. De gescreende zorgverlener kan dan ook direct gebruik gaan maken van de Dytter app en de eerste diensten aan gaan nemen. Komt een zorgverlener niet door de screening? Dan sturen we een mail waarin we de reden voor afwijzing toelichten.

Goede zorg, geleverd door goed personeel. Daar kun je op vertrouwen wanneer je plant met Dytter. Wij zorgen ervoor dat er bevoegde, bekwame en betrouwbare handen aan het bed komen. Meer weten? Laten we eens kletsen.

Om verder te lezen.

Maak kennis met zorgverlener Achraf.

Bij veel mooie gesprekken die Dytter heeft met zzp’ers in het zorgvak, komen bijzondere verhalen naar boven die wij graag delen met jullie delen. In deze blog staat in het zonnetje: Achraf.

Ben jij al klaar voor de zomerpiek?

Op 9 juli start de zomervakantie alweer. Met een personeelstekort van ruim 50.000 zorgverleners en 61.000 openstaande vacatures staat de zorgsector opnieuw voor een uitdaging.

Tien tips om meer werk te vinden via Dytter.

Als zelfstandig zorgverlener ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk. Met een professionele houding bind je opdrachtgevers aan je, wat zorgt voor meer diensten. Gebruik deze tips in je voordeel.

Zo los je je personeelstekort wél op.

Met je eigen zorgpersoneel ga je deze puzzel niet kraken. Daarvoor doe je een beroep op zelfstandig zorgverleners. Als je die zelfstandig zorgverleners aan je weet te binden, kan daar zelfs een langere samenwerking uit ontstaan. Dat doe je zo: